Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

02/02/2015

Torna el carnaval a les biblioteques municipals de la ciutat

A partir d'avui es pot participar al concurs                 A partir d'avui es pot participar al concurs

Les biblioteques organitzen una exposició, l'hora del conte 'En Dolcet', el concurs sobre el Carnaval de Vilanova i el programa de ràdio 'Més content que un gínjol' en directe a la biblioteca Cardona

Les biblioteques de la ciutat participen com cada any de la festa més emblemàtica de la ciutat. Enguany tota la programació de Carnaval de les biblioteques es concentra a la biblioteca Armand Cardona Torrandell, i s'inicia dilluns 2 de febrer amb l'exposició monogràfica sobre la comparsa que porta per nom "Comparsers i comparseres... la plaça és vostra!". Es tracta d'una selecció de fotografies del fons fotogràfic municipal i del fons fotogràfic de la Federació d'Associacions pel Carnaval conservats a l'Arxiu Comarcal del Garraf que permetran repassar aquest acte tan popular del Carnaval. Es podrà visitar a la biblioteca fins el 21 de febrer.

Directament relacionada amb aquesta exposició se celebrarà la segona edició del Concurs de Carnaval que, organitzat per la biblioteca Armand Cardona amb la col·laboració de la FAC i el Cep i la Nansa, enguany tindrà la Comparsa com a motiu. Els participants hauran de respondre les cinc preguntes que es formularan durant la setmana del 2 al 6 de febrer i que estaran relacionades amb imatges de l'exposició.
Per participar s'haurà de visitar l'exposició a la biblioteca Armand Cardona o consultar els àlbums virtuals creats al facebook i al pinterest de les Biblioteques de VNG.
L'inici serà el mateix dilluns, i la data límit per presentar les respostes serà el dimecres 11 de febrer. Entre tots els encertants de les 5 preguntes se sortejarà un lot de productes relacionat amb el Carnaval de Vilanova, que inclourà dos passis per veure les Comparses des del balcó de la Casa Olivella, un exemplar del Dolcet, un llibre sobre la història del Carnaval i moltes altres sorpreses.

premi concurs biblioteques

També, i com ja és una tradició per aquestes dates, la mateixa Cardona Torrandell oferirà dissabte 7 de febrer a les 12 h l'hora del conte d'"En Dolcet: el caramel que volia anar a la Comparsa", escrit i il·lustrat per Susana Peix i amb la participació del propi Dolcet.

Conte Dolcet

La novetat d'aquest any és que dissabte 7 de febrer, prèviament a l'hora del conte, es podrà gaudir en directe del programa de ràdio de les biblioteques Més content que un gínjol, que s'emetrà en directe des del hall de la biblioteca Armand Cardona i pel que passaran convidats d'excepció.

Durant els dies que se celebrarà el Carnaval, fins al 18 de febrer, les Biblioteques exposaran tots els documents i novetats que tenen relacionats amb aquesta gran festa vilanovina.

Amb motiu de la celebració del Carnaval, les biblioteques municipals de Vilanova i la Geltrú modificaran lleument el seu horari habitual d'obertura: dijous 12 de febrer (Dijous Gras) i dissabte 14 de febrer, les biblioteques estaran tancades a la tarda.

Més informació:
Bases del Concurs Comparses i comparseres... la Plaça és vostra
Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00