Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

19/05/2015

Jordi Savall actua a Vilanova

La impressionant trajectòria de Jordi Savall li ha merescut nombrosos premis i reconeixements      La impressionant trajectòria de Jordi Savall li ha merescut nombrosos premis i reconeixements

Amb les entrades exhaurides, Savall actua dissabte acompanyat de Ferran Savall i Pedro Estevan per oferir 'Diàlegs i Improvisacions d'Orient i d'Occident, de l'Antic i del Nou Món'

L'Auditori Eduard Toldrà acull dissabte un concert de Jordi Savall, una de les personalitats musicals més polivalents de la seva generació. Fa més de quaranta anys que dóna a conèixer al món meravelles musicals abandonades en la foscor de la indiferència i de l'oblit. Dedicat a la recerca d'aquestes músiques antigues, les llegeix i les interpreta amb la seva viola de gamba. L'obra del mestre Jordi Savall recupera tota l'essència i el misteri de la música antiga per tal d'oferir-les a l'espectador contemporani amb la seva màxima bellesa i expressivitat.

En aquesta ocasió el Mestre Savall tocarà la lira de gamba i la viola de gamba baixa de 7 cordes. Ferran Savall l'acompanyarà a la veu, la guitarra i la tiorba; i Pedro Estevan farà les percussions.

Les seves activitats com a concertista, pedagog, investigador i creador de nous projectes, tant musicals com culturals, el situen entre els principals artífexs del fenomen de revalorització de la música històrica. És fundador, juntament amb Montserrat Figueras, dels grups musicals Hespèrion XXI, La Capella Reial de Catalunya i Le Concert des Nations, amb els que explora i crea un univers d'emocions i de bellesa, i les projecta al món i a milions d'amants de la música antiga.

Amb la seva fonamental participació en la pel·lícula d'Alain Corneau "Tous les Matins du Monde" (Cèsar a la millor banda sonora), la seva intensa activitat concertística (140 concerts a l'any), discogràfica (6 enregistraments anuals) i, amb la creació del seu propi segell ALIA VOX, Jordi Savall demostra que la música antiga no ha de ser necessàriament elitista i que interessa a un públic de totes les edats cada vegada més divers i més nombrós.

Al llarg de la seva carrera ha enregistrat i editat més de 200 discos de repertoris de música medieval, renaixentista, barroca i del classicisme, amb una especial atenció al patrimoni musical hispà i mediterrani, que han estat mereixedors de distincions com Midem Awards, International Classical Music Awards i un Grammy Award. La seva fecunda carrera musical ha estat mereixedora de les més altes distincions nacionals i internacionals.

La seva actuació a Vilanova s'emmarca en la temporada estable d'arts escèniques de la Regidoria de Cultura, en col·laboració amb la productora vilanovina El Far Blau.

Parlem de Música
Abans d'aquesta cita, però aquest dijous torna el Parlem de música a l'Auditori Eduard Toldrà. Sota el títol "El Quartet de Cambra", dijous 21 a les 9 del vespre es projectarà un fragment de la pel·lícula "L'últim concert" i es parlarà d'aquest film, que explica la vida d'un quartet de cambra. El Quartet de Cambra, possiblement l'expressió de la més alta sensibilitat musical, queda ben a la vista del públic. Els assistents podran debatre sobre la pel·lícula conduïts per Miquel Bernadó, que els portarà de la mà per tal de veure millor allò que hi és present però sempre queda més ocult.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00