Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/04/2017

Nova edició dels tallers d'acollida

Recepció al Saló de Plens d'un taller d'acollida anterior    Recepció al Saló de Plens d'un taller d'acollida anterior

Obertes les inscripcions per a una nova edició dels tallers d'acollida sobre coneixement de la societat catalana, que començaran el 20 d'abril

 La Generalitat de Catalunya, arran de la Llei d'Acollida de les persones immigrades i de les retornades a Catalunya, ha establert tres mòduls formatius que s'ofereixen com a serveis de primera acollida. Per a les persones que necessitin fer tràmits d'estrangeria és molt beneficiós disposar dels certificats dels mòduls A (equivalent als certificats oficials de llengua que es poden obtenir al Servei de Català i/o l'escola d'adults), B (d'orientació laboral i assessorament jurídic en matèria d'estrangeria), i C (coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic).

L'any 2015 l'Ajuntament, amb el suport de la Generalitat, va començar a oferir aquests tallers a persones d'origen estranger. Ara mateix són obertes les inscripcions per al mòdul C. La formació començarà el 20 d'abril, i es farà cada dimarts i dijous de 10 a 12 h fins a l'11 de maig a les aules de l'IMET. Les persones interessades, majors de 16 anys, han de contactar amb la Regidoria de Convivència i Equitat, al telèfon 93 814 00 00 extensió 3370, o a través del correu electrònic convivencia@vilanova.cat

Aquest curs té una durada de 15 hores i ofereix informació sobre la ciutat i els recursos disponibles segons les necessitats de l'alumnat. Així, el temari inclou: els trets fonamentals geogràfics, històrics, culturals, socials i sociolingüístics de Catalunya; el sistema polític i administratiu, l'associacionisme i la participació ciutadana; els drets i deures fonamentals; i els serveis públics en l'àmbit local.

En el cas de Vilanova i la Geltrú, aquesta formació s'organitza i ofereix des de la Regidoria de Convivència i Equitat, que compta amb la col·laboració de professionals d'altres departaments de l'Ajuntament, i d'altres àmbits. Així, entre d'altres, els i les participants reben informació sobre els tràmits i els serveis que els ofereix l'OAC, l'Oficina d'Habitatge, el Banc del Temps, sobre eficiència energètica, Serveis Socials i Salut, o l' Institut Municipal d'Educació i Treball.


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00