Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

16/06/2015

La biblioteca Cardona Torrandell es mou al ritme de la música cubana

Les activitats s'emmarquen en el Dia Internacional de la Música     Les activitats s'emmarquen en el Dia Internacional de la Música

'Sons cubans' és el nom de l'exposició sobre la música cubana que es pot visitar fins al 18 de juliol, i que es complementa amb un concert aquest dissabte

El 21 de juny se celebra el Dia Internacional de la Música, que té per objectiu apropar la música a la ciutadania, i fer-ho de la forma més lúdica i participativa possible, motiu pel qual la majoria d'activitats que s'ofereixen són gratuïtes i es realitzen en espais públics.

Al voltant d'aquesta celebració, la biblioteca Armand Cardona ja fa uns anys que programa activitats en aquest sentit, i enguany l'argument serà la música cubana.
Del 15 de juny fins al 18 de juliol es podrà visitar a la biblioteca l'exposició "L'origen dels sons cubans. Quan Àfrica i Amèrica es van trobar a Europa". La música cubana és fruit d'un mestissatge en estat pur, una síntesi de tres cultures diferents: els rituals ancestrals dels indígenes, com l'areito; els ritmes i els tambors africans dels esclaus, com la rumba i les claves; i els instruments i les melodies dels colonitzadors, com la guitarra i les contradanses. Quin és l'origen de la paraula guajira? D'on provenen els boleros que canta el català Moncho? Per què el danzón és la dansa nacional de Cuba? Què té a veure Johan Sebastian Bach amb els ritmes caribenys? Aquestes i altres preguntes s'expliquen en aquesta exposició coordinada per Esteve Molero i produïda per l'Ajuntament de Begur.

En el marc de la mateixa exposició, aquest dissabte 20 de juny, a les 12 h a la terrassa de la biblioteca Cardona, es podrà gaudir del concert "Els sons cubans", a càrrec d'Eudaimonia Ensemble. Un grup format per Mayte Santos a la flauta travessera, Meritxell Carbonell a la flauta travessera i la flauta en Sol, i Esteve Colomes al contrabaix. Tocaran transcripcions d'obres de Manuel Saumell, Ignacio Cervantes i Ernesto Lecuona.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00