Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

16/02/2016

Satisfacció al Govern Municipal amb l'aprovació dels pressupostos municipals per al 2016

 Neus Lloveras amb Glòria Garcia i Teresa Llorens   Neus Lloveras amb Glòria Garcia i Teresa Llorens

Els comptes municipals es van aprovar en el decurs del Ple extraordinari celebrat aquest dilluns

Satisfacció al Govern Municipal de Vilanova i la Geltrú un cop ahir al vespre van quedar aprovats els pressupostos municipals per al 2016. L'alcaldessa, Neus Lloveras, conjuntament amb la Regidoria d'Hisenda, Glòria Garcia, i la Regidora de Cultura, Teresa Llorens, han fet aquest matí balanç de la sessió plenària al final de la qual va quedar aprovada la seva proposta, gràcies a l'abstenció dels grups municipals d'ERC i del PP. Lloveras ha recordat que el pressupost és l'eina bàsica que té el govern per poder emprendre totes les accions treballades i planificades, que tenen com a base les 4 línies estratègiques recollides en el Pla d'Actuació Municipal (PAM) "Per nosaltres és molt positiu tenir el pressupost aprovat el 15 de febrer. En pocs mesos hem pogut aprovar les ordenances i el pressupost i d'aquí a pocs dies presentarem també el pla d'actuació municipal per als pròxims 4 anys."

L'alcaldessa ha dit ser conscient de l'important deute que té l'ajuntament, i que el que pretén el Govern amb la seva gestió és sanejar de mica en mica les finances municipals sense haver de retallar serveis. "Sanegem de mica en mica perquè la prioritat d'aquest govern no és sanejar sinó mantenir tots els serveis públics. Aquest govern no posarà en risc cap servei públic de la ciutat, i amb l'aprovació del pressupost hi ha la garantia de què tot seguirà així en els anys vinents".

La Regidora d'Hisenda, Glòria Garcia ha volgut agrair el treball i la implicació dels grups municipals que han presentat propostes al document de partida, però també ha retret la passivitat i les maneres de fer d'altres formacions. "A ERC li vull fer un agraïment especial perquè sabem que no és gens fàcil la seva postura i han actuat de manera molt responsable. També vull agrair el treball de la CUP i del PP. Han mostrat una participació molt activa, demostra que van estudiar profundament la nostra proposta, agrair-los que s'hagin estudiat el document i hagin fet propostes. Els altres grups lamentar que no hagin fet aportacions ni propostes."

Garcia ha remarcat que es tracta d'un pressupost equilibrat que garanteix el manteniment de tots els serveis públics, fent un treball de reajustament de les partides en favor d'altres, principalment les destinades a realitzar polítiques socials. En aquest mateix sentit s'ha expressat la Regidora de Cultura, Teresa Llorens dient que el govern municipal prioritza les polítiques socials enteses des d'un conjunt, no només com a Serveis Socials. "Es fan polítiques socials des de Cultura, a les biblioteques, des de Participació, en els centres cívics, en Educació, en Habitatge... Això també són polítiques socials. Creiem que ja és hora d'obrir la mirada en aquest sentit i veure-ho tot com a conjunt i de manera transversal."

Pel que fa a les inversions, l'alcaldessa ha explicat que el mes vinent s'iniciarà el treball amb la Diputació de Barcelona per tal d'aconseguir subvencions que aniran destinades, principalment, a manteniment de la ciutat, a la façana marítima i la demanda d'espais esportius. Lloveras ha recordat que també hi ha projectes que ja es financen amb partides de l'anterior legislatura com l'edifici de Les Casernes o l'Espai Far. Sobre aquest darrer projecte, la Regidora Teresa Llorens ha explicat que un cop acabades les obres, i aprovats els pressupostos, cal començar a treballar el projecte museístic. "Estem treballant a contrarellotge i de la manera més àgil possible, perquè la nostra voluntat és que a l'estiu l'Espai Far ja estigui operatiu".

Amb els pressupostos aprovats, i mantenint així el compromís amb la demanda d'ERC, en els pròxims dies es començarà a treballar en diferents aspectes, com la confecció de les taxes per l'any 2017, i en funció d'elles elaborar un pressupost paral·lel, l'actualització del cens de pisos buits de propietat particular, ja que l'actual és de 2013. I la constitució de la comissió de l'auditoria del deute.

Informació relacionada: Neus Lloveras es reuneix amb la presidenta de la Diputació de Barcelona

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00