Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

10/05/2013

'Autisme amb futur', nova entitat a la Mesa d'Entitats Socials

L'entitat és d'àmbit comarcal i es va crear l'estiu passat       L'entitat és d'àmbit comarcal i es va crear l'estiu passat

La Mesa d'Entitats Socials de l'Ajuntament de VNG té des d'aquesta setmana 11 entitats que treballen per la inclusió social

Aquesta setmana s'ha incorporat a la Mesa d'Entitats Socials "Autisme amb futur", una associació comarcal de recent creació que va néixer per iniciativa d'un grup de famílies amb fills diagnosticats amb Trastorns de l'espectre Autista (TEA).
El projecte busca donar suport a les famílies que es troben en aquesta situació, oferir a la comunitat educativa coneixements i estratègies per entendre els infants afectats, organitzar xerrades i activitats diverses per familiaritzar-se amb els TEA, i fer difusió a la resta de la comunitat perquè conegui la realitat de l'autisme.
Els responsables de l'associació expliquen que es van crear oficialment l'estiu passat per unir aquestes famílies davant els dubtes i la manca d'informació respecte l'atenció socio-sanitària i educativa a les comarques del Garraf i el Penedès.
Entre les diverses activitats que organitzen, aquest dissabte participaran a VNG a la X Festa per una societat inclusiva, i faran una xerrada per explicar els hàbits de vida amb un fill amb autisme, a banda de tertúlies amb el Centre de Desenvolupament i Atenció Precoç.

Podeu trobar més informació sobre l'associació a www.autismeambfutur.org

Ara mateix hi ha 22 famílies associades de tot l'àmbit del Garraf i el Penedès, que s'han mostrat molt il·lusionades per poder cooperar en un projecte conjunt com la Mesa d'Entitats Socials, amb altres entitats amb una llarga trajectòria de treball per la ciutat.

Amb aquesta incorporació, ja són 11 les entitats que formen part de la Mesa: Associació de Familiars i Afectats per Malalties Mentals del Garraf (AFAMMG), Casa d'Empara, Creu Roja, Dins Garraf, Caritas, Grup Atra, Servei d'habitatge social, Amics de la gent gran, Associació Alè, La Mensa del cor, Autisme amb futur.

Tota la informació sobre la Mesa d'Entitats Socials a http://www.vilanovasolidaria.cat

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00