Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

17/07/2013

La situació econòmica de l'Ajuntament ha millorat en dos anys

 El regidor d'Hisenda, Recursos Humans i Règim Intern, Miquel Àngel Gargallo El regidor d'Hisenda, Recursos Humans i Règim Intern, Miquel Àngel Gargallo

El regidor d'Hisenda destaca els esforços per estalviar i optimitzar recursos alhora que es mantenen serveis i s'incentiva l'activitat econòmica

Vilanova i la Geltrú ha recuperat el nombre de llicències d'activitats i està al mateix nivell que l'any 2008. El regidor d'Hisenda, Recursos Humans i Règim Intern, Miquel Àngel Gargallo, ha fet balanç dels primers 2 anys de govern, i ha conclòs que "hem estat capaços de començar a redreçar la situació econòmica de l'Ajuntament, ajustant pressupostàriament més de 8 milions d'euros, mantenint els serveis a la ciutadania, buscant major justícia social i donant facilitats, treballant per fer una gestió més eficient que generi estalvi, més ingressos i millor tresoreria i incentivant la creació d'activitat econòmica."

El regidor d'Hisenda ha explicat que la principal batalla ara és "aconseguir uns paràmetres de pagament als proveïdors segons la llei". Amb el segon Pla de pagament a proveïdors, que ha posat en marxa el govern central, "creiem que a final de legislatura es podrà normalitzar els pagaments". Gargallo no ha avançat l'import total de les factures que s'inclouran en aquest Pla, però si que ha explicat que, a diferència de fa un any, el llistat inclourà altres administracions i convenis amb entitats.

Miquel Àngel Gargallo ha fet un repàs cronològic de les diferents accions dutes a terme, partint de l'agost del 2011, amb la quantificació del deute de l'Ajuntament al cap de dos mesos d'assumir el govern municipal. "Va ser una sorpresa, la situació que ens vam trobar va ser molt complicada, no ens ho esperàvem". Actualment "no estem en la situació d'angoixa que estàvem els anys 2011 i 2012, hem millorat, però hem de seguir treballant".

El regidor d'Hisenda ha destacat iniciatives com la posada en funcionament de la inspecció de tributs, que ha permès fer més d'un miler de requeriments per tal de normalitzar activitats. "L'únic objectiu és que es regularitzin, perquè des del punt de vista social estan fent mal". El servei no ha imposat sancions perquè "només busca protegir els interessos de les persones que exerceixen les seves activitats legalment. Creiem que els resultats s'estan donant, portem en mateix nombre de llicències que l'any 2008. Una de les nostres preocupacions és ser un govern facilitador".

Un altre dels aspectes que Miquel Àngel Gargallo ha volgut valorar ha estat l'esforç pressupostari per estalviar i tenir una administració més eficient. Una mostra d'aquesta voluntat és la reducció significativa en el pagament de lloguers per a dependències municipals. El regidor ha explicat que "la previsió és que l'any 2014 no es pagui cap lloguer". En les properes setmanes es completarà la integració de l'OMIC amb l'OAC i l'Oficina Local de l'Habitatge es traslladarà on fins ara hi havia l'Oficina d'Atenció al Consumidor. Gargallo també ha manifestat la voluntat de traslladar urbanisme a una planta de l'edifici dels antics jutjats de la plaça de la Vila i de trobar una nova ubicació per a VNG Aparcaments.

La posada en marxa de la tarifació social i la progressivitat en alguns tributs com ara les llars d'infants i les escoles municipals d'art i de música també ha estat un dels aspectes que ha destacat el regidor d'Hisenda. A nivell intern, com a responsable de Recursos Humans i Règim Intern, Gargallo també ha valorat les iniciatives per modernitzar el departament de personal perquè presti servei a tota l'estructura municipal i els treballs per reduir despeses a nivell energètic i de material imprès.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00