Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

21/01/2015

Una setantena de participants a la IV Global Game Jam

 Global Game Jam 2012    Global Game Jam 2012

Neàpolis acollirà aquest cap de setmana la trobada de 48 hores que té per objectiu dissenyar i programar, per equips, un prototip de videojoc

La quarta edició de la Global Game Jam arrencarà amb força aquest divendres 23 de gener a Vilanova i la Geltrú. A partir de divendres a les 15 h i fins diumenge a les 15h una setantena de persones participaran a Neàpolis d'aquesta festa tecnològica i creativa que té per objectiu el disseny i programació, per equips, d'un prototip de videojoc. Les diferents propostes es presentaran el mateix diumenge, 25 de gener a les 17 h. De la votació que faran els participants, el jurat especialitzat i els professors de l'EMAID, s'escollirà una proposta que rebrà un premi facilitat per l'empresa Imagination, que col·labora amb l'esdeveniment.

Neàpolis acull i dóna suport a aquesta trobada organitzada per l'Escola Municipal d'Art i Disseny (EMAID) de la qual sorgeixen la majoria dels 68 participants que a dia d'avui s'han inscrit al certamen. La Global Game Jam és una trobada mundial que proposa el disseny i creació d'un videojoc en 48 hores. Un cop finalitzi la competició, es farà la presentació de cadascuna de les propostes i, posteriorment es podran veure a la web de l'organització.

Les Global Game Jam se celebren des de l'any 2008. Enguany a l'estat espanyol hi ha 13 centres que l'organitzen i Neàpolis, és un dels que compta amb més alta participació, superant amb nombre d'inscrits altres capitals com Barcelona.

Sobre la implicació de la ciutat i de Neàpolis en la trobada, la regidora d'Educació, Ocupació, Tecnologies i Societat de la Informació, Ariadna Llorens ha qualificat la trobada com "una iniciativa intensa i emocionant entre creadors de videojocs, programadors i dissenyadors que ha evolucionat des de la primera edició cap una veritable festa del sector de la creativitat". Segons la regidora Llorens "ha deixat de ser una experiència per esdevenir una demostració del vigor del sector dels videojocs a la nostra ciutat". Per a la regidora, "el fet de ser la seu de tot l'Estat espanyol que més participants aplega respon a la pròpia evolució dels estudis de l'EMAID que tenen com a resultat un sector creatiu consolidat i competitiu".

Vilanova i la Geltrú s'ha sumat a aquest esdeveniment des del 2011 i la participació ha anat augmentant any rere any fins arribar a la setantena de persones d'aquesta quarta edició.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00