Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

05/02/2014

Obert el període per presentar propostes per la segona Assemblea Municipal Oberta

La primera Assemblea Municipal Oberta es va fer el 16 de novembre a Neàpolis La primera Assemblea Municipal Oberta es va fer el 16 de novembre a Neàpolis

El Govern millora les eines participatives a l'abast de la ciutadania i vol reconvertir els consells en fòrums oberts

Des d'ahir ja es poden presentar propostes a debatre a la segona Assemblea Municipal Oberta (AMO) que es durà a terme el dia 5 d'abril. El Ple municipal va aprovar dilluns algunes modificacions en el reglament de funcionament de les Assemblees, com ara la reducció de la durada, que passarà de 180 a 125 minuts i el mínim de ponències a exposar en la sessió, que passa de 6 a 5.

D'altra banda L'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras, va anunciar la propera convocatòria del Fòrum de Medi Ambient, un nou ens de participació ciutadana que substituirà el Consell Municipal de Medi Ambient. Lloveras va explicar que 'fem un pas més en les fórmules de participació de la ciutadania sobre les decisions que afecten la ciutat', ja que el fòrum, a diferència del consell, contempla la participació a títol individual de qualsevol persona major d'edat empadronada a Vilanova i la Geltrú.

L'alcaldessa va mostrar la voluntat d'aplicar la fórmula del fòrum a altres consells municipals existents, amb dos objectius, 'd'una banda, racionalitzar els consells, ja que en alguns casos se n'ha qüestionat l'operativitat; i de l'altra, convertir-los a un format que faciliti la participació de tothom'. Segons Neus Lloveras les polítiques de participació han de tendir a facilitar al màxim l'aproximació de la ciutadania en el debat i les decisions sobre les qüestions públiques del municipi. En aquest sentit, la creació dels fòrums se sumarà a la celebració de les assembles municipals obertes o a les trobades directes de l'alcaldessa amb els veïns i veïnes dels barris, per exemple.

Pel que fa a l'AMO, el termini de presentació de propostes ciutadanes començava ahir i acaba el 5 de març. Qualsevol entitat registrada al Registre Municipal d'Entitats o ciutadà/ana a títol individual (major de 16 anys i empadronat/ada a Vilanova) podrà presentar la seva ponència sobre temes d'interès general per la ciutat, no personalistes i hauran de respectar els drets humans. No podran excedir de 2 folis DIN A 4. Les propostes s'han de presentar per Carpeta Ciutadana o a l'OAC.

Enllaç a la Carpeta Ciutadana per presentar propostes AQUÍ

L'AMO és una eina de participació ciutadana que permet que les entitats i la ciutadania a títol individual puguin presentar propostes sobre temes d'interès per la ciutat, debatre-les i finalment aprovar-les en l'assemblea. La primera edició es va fer el 16 de novembre de l'any passat.

Un cop finalitzat aquest termini, una comissió formada pel Defensor de la Ciutadania, el Departament de Participació i un representant de la ciutadania serà l'encarregada de valorar les ponències i fer les al·legacions oportunes. El divendres 14 de març se sabrà quines propostes s'han acceptat i quines s'han rebutjat. La incorporació d'un ciutadà/ana en aquesta comissió és una de les novetats que s'incorporen en aquesta segona edició. Les persones interessades en formar part de la Comissió poden enviar un correu electrònic a participacio@vilanova.cat abans del 6 de març.

El dilluns 17 de març es realitzarà el sorteig per establir l'ordre de les propostes presentades i acceptades que aniran a la segona AMO i se'n publicarà el contingut. També el 17 de març s'obrirà el termini d'inscripcions com a públic assistent.

En la primera edició de l'AMO es van exposar deu propostes de les quals L'assemblea en va aprovar set. Dues més, no va haver més temps per tractar-les i per tant, si els ponents les volen mantenir, seran les primeres a la propera AMO.

Més informació sobre les Assemblees Municipals Obertes AQUÍ

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00