Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

18/10/2012

Jornada de treball de policies locals i Mossos d'Esquadra al Garraf

La jornada ha servit per posar en comú les experiències dels diversos cossos policials de la comarca    La jornada ha servit per posar en comú les experiències dels diversos cossos policials de la comarca

Passats cinc anys des del desplegament dels Mossos, els cossos de seguretat analitzen conjuntament el grau de coordinació

Amb una jornada de treball conjunta les policies locals i els mossos d'esquadra que treballen al Garraf han commemorat els cinc anys del desplegament a la comarca. Durant tot el matí els responsables de seguretat han analitzat la coordinació entre les diferents formacions i com millorar les seves actuacions.

En l'obertura de les jornades l'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras, ha donat la benvinguda als assistents a la nostra ciutat i ha valorat molt positivament el treball conjunt, "en sóc molt partidària". 

Jornada policial 3

L'inici de la jornada ha comptat amb el passi d'un vídeo amb imatges de les diferents poblacions de la comarca i algunes accions de vigilància i seguretat que s'hi duen a terme. La primera ponència ha anat a càrrec de la fiscal en cap de la fiscalia de VNG, Susana Romero. 

En l'obertura també hi ha intervingut la inspectora en cap del Mossos d'Esquadra al Garraf, Rosa Maria Gubianes i el cap de la Policia Local de VNG, Dionís Ginés.


Jornada policial 1


En la jornada de treball s'han tractat aspectes tan diversos com les diferents campanyes que duen a terme els cossos policials al llarg de l'any (campanya de Nadal, d'estiu, o de robatoris de bicicletes); el paper de la policia en la mediació; l'equilibri entre el dret a l'oci i el dret al descans; o la importància dels atestats.
L'acte ha servit per fer un mapa delinqüencial de la comarca, amb les seves tendències delictives, i per concloure que el Garraf és una comarca on es donen pocs delictes contra les persones, ja que la majoria són delictes contra el patrimoni.

L'acte de cloenda ha comptat amb la presència del regidor de Seguretat i Protecció Ciutadana, Salut i Convivència, Francesc Sànchez, que ha recordat que "la comarca és pionera en serveis de mediació, i seria bo poder formar-se per canalitzar molts temes a nivell legal cap aquests serveis". 

4

Per finalitzar, el Director General de la Policia Manel Prat ha lloat la tasca de tots els cossos policials, "que han fet un important esforç per coordinar-se en aquests 5 anys, especialment les policies locals, que s'han hagut d'adaptar a uns protocols nous per ells".

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00