Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/10/2016

Flashmob a VNG per conscienciar sobre les aturades cardiorespiratòries

      Aquest diumenge al matí a la plaça de les Neus  Aquest diumenge al matí a la plaça de les Neus

Diumenge es commemora el Dia Europeu d'aquesta afecció coronària que a Catalunya provoca la mort de més de 3.000 mil persones.

Vilanova i la Geltrú se suma aquest diumenge 16 d'octubre als actes que organitza el SEM amb motiu del Dia Europeu de Conscienciació de l'Aturada Cardiorespiratòria.

Durant tot el matí arreu de Catalunya es faran accions i tallers per donar a conèixer a tota la població com s'ha d'actuar davant una situació d'emergència.
En el cas de Vilanova i la Geltrú, de les 10 a les 14 hores es faran a la plaça de les Neus, diferents tallers per aprendre a fer reanimacions cardiopulmonars. I a les 12 del migdia, conjuntament amb altres poblacions catalanes, es farà una Flashmob infantil.

A Catalunya es produeixen cada any 3.000 morts per mort sobtada cardíaca. D'aquestes, la majoria són per causes coronàries (infarts), però hi ha un 20% dels casos que l'aturada es produeix entre la població més jove, sovint esportistes, per causes de tipus genètic.

Durant una aturada cardiorespiratòria el cor és incapaç de bategar i, per tant, de fer arribar la sang a tot el cos, inclòs el cervell. En aquests casos el temps de reacció és vital, ja que només es disposa de minuts per recuperar el ritme cardíac. A mesura que passa el temps el pacient té més risc de patir danys cerebrals irreversibles. Per aquest motiu, com més ràpida i de qualitat sigui la reanimació al pacient més gran és la possibilitat de supervivència, alhora que també es redueixen les possibles seqüeles.

Vilanova i la Geltrú compta amb una xarxa d'aparells desfibril·ladors distribuïts en diferents espais, com els equipaments esportius, o els edificis municipals. A més, també existeix un circuit cardioprotegit al passeig de Ribes Roges, per donar cobertura a les persones que practiquen esport a la zona de la façana marítima.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00