Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

21/03/2014

Els municipis han de cedir les dades del padró a la Generalitat en cas que ho sol·liciti, segons un informe

El consell directiu s'ha celebrat a Torroella de Montgrí    El consell directiu s'ha celebrat a Torroella de Montgrí

Ariadna Llorens participa en la reunió de la directiva de l'Associació de Municipis per la Independència que ha rebut l'informe sobre el padró

Dimecres es va reunir a Torroella de Montgrí la directiva de l'Associació de Municipis per la Independència, l'AMI, de la qual forma part Vilanova i la Geltrú. La primera tinenta d'alcaldia, Ariadna Llorens, va participar en la trobada que va servir per conèixer l'informe encarregat a la SITAL (sectorial de secretaris, interventors i tresorers de les administracions locals per la independència) sobre la cessió del padró.

Segons l'estudi encarregat per l'AMI, "s'han de cedir les dades del padró d'habitants a la Generalitat de Catalunya en el cas que ho sol·liciti davant una hipotètica consulta popular per via de referèndum, ja que ho legitima l'article 16.3 LRBRL, pel fet de tenir la Generalitat la competència en matèria de consultes populars". L'informe apunta també que "la possibilitat de cessió del padró a la Generalitat de Catalunya és un debat innecessari, amb més càrrega política que no jurídica, atès que les dades necessàries per formar un hipotètic cens electoral català ja les té la Generalitat de Catalunya a través de l'institut d'Estadística de Catalunya". "L'article 52 de la llei 23/1998 
-
segueix el document- preveu que els Ajuntaments han de remetre a l'Institut d'Estadística de Catalunya, periòdicament i en suport informàtic, la informació del Padró Municipal d'Habitants".

Aquest és el primer dels tres informes encarregats pel president de l'AMI, Josep Maria Vila d'Abadal, a la SITAL per la independència, i que ha estat presentat als alcaldes que formen part de la Directiva de l'AMI, integrada per un alcalde de cadascuna de les comarques de Catalunya i que es reuneix cada dos mesos en algun indret de Catalunya. La trobada anterior es va celebrar a Flix.

SITAL per la Independència és la nova sectorial de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) que aplega secretaris, interventors i tresorers d'administracions locals. Es va presentar en societat el passat 8 de febrer al claustre del Monestir de Sant Cugat del Vallès. Des del seu entorn professional, aquest col·lectiu treballa per assolir la independència de Catalunya i col·laborar en el disseny dels futurs governs locals de l'Estat català.

El col·lectiu de Secretaris, Interventors, Tresorers i Secretaris-Interventors de l'Administració Local (SITAL), forma part de l'escala de funcionaris de l'Administració local amb habilitació de caràcter nacional, i està formada pels màxims responsables de les administracions locals de l'Estat espanyol en l'àmbit de la fe pública, l'assessorament legal preceptiu, el control i fiscalització de la gestió econòmica, financera i pressupostària i la comptabilitat, la tresoreria i la recaptació.


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00