Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

29/06/2016

L'Ajuntament reitera la voluntat de garantir la celebració d'El Tingladu

L'alcaldessa i la regidora de Cultura mostren la disposició municipal a facilitar al màxim el canvi d'ubicació

L'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras i la regidora de Cultura, Teresa Llorens, han reiterat la voluntat de l'Ajuntament de garantir la celebració d'El Tingladu. Ahir, els organitzadors del festival van donar per trencades les converses amb l'Ajuntament pel desacord sobre l'emplaçament dels concerts.

Aquest any l'Ajuntament ha demanat a l'organització que es compleixin els requisits de l'informe tècnic municipal que assenyala les condicions necessàries per dur a terme l'activitat a la plaça de les Neus. L'alcadessa ha explicat que "aquest any hi ha circumstàncies diferents de l'any anterior que han fet que els serveis tècnics hagin posat una sèrie de condicions seguint la normativa vigent. No ens podem saltar les normes que regulen aquest tipus d'espectacles", ha dit. La regidora de Cultura ha recordat que "tenim una sentència sobre la taula, la del Nowa Reggae que ens adverteix i tenim dos requeriments del Síndic de Greuges". Teresa Llorens és partidària de garantir la convivència veïnal, ja que existeixen també com a antecedents diverses queixes i denúncies des de l'any 2012, entre les quals destaca una instància registrada a l'Ajuntament l'any 2014 acompanyada per 122 signatures. Llorens recorda que cada any "s'ha negociat amb el veïnat, s'han posat mesures, però hi ha situacions insalvables com són no superar els 85 decibels a la façana de les cases".

L'organització del Tingladu ha posat de manifest que no pot complir els requeriments de l'informe tècnic per dur a terme l'activitat a la plaça de les Neus, per això l'Ajuntament ha ofert quatre alternatives:
- Complir els requisits per realitzar les activitats a l'espai de la plaça de les Neus, reduint els nivells acústics fins als límits permesos.
- Mantenir els actes de petit format a la plaça de les Neus i traslladar els actes de gran format a la plaça del Port.
- Canviar la ubicació de tota l'activitat a la plaça del Port.
- Traslladar tots els actes a la zona esportiva.

Neus Lloveras ha reiterat la voluntat de l'Ajuntament de donar suport a El Tingladu, "la voluntat és que s'organitzi aquest festival, s'ha demostrat que en aquest ajuntament ens hem manifestat molt clarament a favor de tots els esdeveniments culturals que es realitzen a la ciutat però evidentment no ens podem saltar les normes que regulen l'organització d'aquests tipus d'espectacles".

Teresa Llorens apunta també que "nosaltres no ens tanquem en banda, volem que El Tingladu se celebri. La nostra voluntat de garantir festivals està més que demostrada, com ho hem fet amb el Nowa Reggae, com ho hem fet amb el Vida, buscant emplaçaments, buscant les solucions perquè aquests festivals es poguessin celebrar amb tots els requisits".

L'organització d'El Tingladu ha respost negativament a les alternatives ofertes des de l'administració. No obstant això, l'Ajuntament continua disposat a parlar amb l'entitat organitzadora per trobar la millor solució possible per a tothom. La regidora de Cultura creu que canviar d'emplaçament "no és tan difícil, nosaltres ja hem dit que posarem tots els esforços perquè això es pugui desenvolupar. Sabem les circumstàncies, estem dient: busquem l'emplaçament i us ajudarem en el que faci falta".

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00