Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

28/04/2015

L'Ajuntament de VNG utilitza plaques fotovoltaiques i instal·la un sistema novedós per utilitzar els mòduls de la platja com a dutxes i vestidors

L'energia sobrant que s'obté del sistema de plaques fotovoltaiques permet, mitjançant una innovació dissenyada pels serveis tècnics municipals, escalfar termos d'aigua calenta per a les dutxes i lavabos

La intervenció de millora realitzada al parc de Ribes Roges va comportar la retirada dels mòduls de la Regidoria d'Esports de l'Ajuntament que estaven ubicats al costat de les pistes esportives i de petanca, on actualment s'han instal·lat els jocs infantils d'en Patufet. La Regidoria d'Esports va traslladar la necessitat de donar un nou ús a aquests mòduls, que estan equipats amb lavabos i dutxes , per cobrir les necessitats dels usos esportius a la platja. Cercant la col·laboració dels serveis tècnics de la Regidoria d'Urbanisme es va proposar la nova ubicació a peu de platja i la utilització d'un sistema de plaques fotovoltaiques que dotés els mòduls de corrent elèctric per fer possible desaiguar les aigües residuals de clavegueram mitjançant una bomba d'aigües residuals.

Aquesta actuació, que té un cost d'implementació més econòmic que el sistema convencional de plaques solars tèrmiques, al voltant d'un 30 o 40% menys, té també, segons Jordi Miró "un mínim impacte visual". De fet, des de la Regidoria d'Urbanisme, Obres i Habitatge s'ha treballat una proposta d'ordenança municipal que faciliti la implantació de les instal·lacions solars fotovoltaiques per l'escalfament d'aigua calenta sanitària a les edificacions. Aquests sistemes, ha explicat l'enginyer tècnic municipal "s'integren millor arquitectònicament i funcionen molt bé a l'hivern".

A través d'aquesta innovació, que ha suposat el disseny d'una resistència a mida per tal de poder implementar un sistema d'escalfament d'aigua calenta mitjançant l'energia sobrant fotovoltaica, el que els pretén, ha explicat Jordi Miro, "és aplicar solucions imaginatives que impliquin un cost menor, optimitzant i reutilitzant materials i elements al nostre abast". 

mòduls platja 2
Amb aquest mateix objectiu, fa uns mesos es va dur a terme la renovació dels fanals de la rambla Principal. Una actuació realitzada per la mateixa Regidoria d'Urbanisme, Obres i Habitatge que va dissenyar un prototip de lluminàries que comportaven la reducció del consum energètic i l'augment de la sensació d'il·luminació de la via pública en un 50%. El disseny d'aquest prototip aprofitava part de la llumenera existent a la qual se li va afegir tecnologia actual aconseguint incrementar el nivell d'il·luminació; millorant-ne la qualitat i disminuint el consum elèctric, amb el mínim cost d'implantació. Actualment ha finalitzat la renovació, mitjançant aquest nou prototip, dels fanals de la rambla de Lluís Companys de la capital del Garraf.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00