Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

20/02/2013

Més de mil dos-cents contribuents han avançat el pagament d'impostos per estalviar-se el 5% del cost

El regidor d'Hisenda, l'alcaldessa i la regidora de Serveis Viaris      El regidor d'Hisenda, l'alcaldessa i la regidora de Serveis Viaris a la roda de premsa d'avui

La bona acollida del descompte pagant l'IBIU i l'IAE el mes de gener permet millorar la tresoreria municipal

Un total de 1.238 contribuents s'han acollit al pagament avançat el mes de gener de l'IBIU (Impost de Béns Immobles Urbans) i l'IAE (Immpost sobre Activitats Econòmiques) des que es va posar en marxa aquesta possibilitat. Això ha significat gairebé 1.700.000 euros per l'Ajuntament. 

El regidor d'Hisenda, Miquel Àngel Gargallo, ha explicat que la previsió inicial era d'una recaptació de mig milió d'euros, i que aquesta previsió s'ha superat amb escreix. Un total de 1.238 contribuents han fet efectius els seus impostos al llarg del mes de gener, amb un descompte del 5%. El regidor d'Hisenda ha explicat que el descompte que es fa als contribuents és inferior al cost que tindria disposar d'aquests diners a principis d'any pagant els costos bancaris. "Ens ajuda a la tresoreria municipal, hi sortim tots guanyant, és una sinèrgia entre Ajuntament i ciutadans".

L'alcaldessa, Neus Lloveras, també s'ha mostrat satisfeta per aquest bon resultat. "Ha estat una bona iniciativa, no soluciona el problema de tresoreria de l'Ajuntament però és una mecànica per gestionar-la millor".

Amb l'avançament del pagament de l'IBIU i l'IAE, les 1.411 liquidacions realitzades han permès estalviar més de 87.000 euros als contribuents. Gargallo també ha explicat que la previsió era que majoritàriament fossin els propietaris amb rebuts múltiples els que utilitzessin aquesta possibilitat. Les dades però mostren que han estat majoritàriament els ciutadans amb un o dos rebuts aquells que s'han acollit al pagament avançat.

D'altra banda, i pel que fa a la possibilitat de fraccionar el pagament dels impostos en 12 mesos, l'Ajuntament només ha rebut 28 sol·licituds. El regidor d'Hisenda s'ha mostrat sorprès per la poca acollida d'aquesta possibilitat i l'ha atribuït a la manca de planificació anual dels contribuents, que "potser esperen a rebre el rebut per preveure el pagament". 


Descarrega't la FOTO
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00