Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

15/10/2015

VNG celebra la Setmana Mundial per a la Lactància Materna

És el vuitè any consecutiu de la nostra ciutat se suma a la celebració d'aquesta setmana  És el vuitè any consecutiu de la nostra ciutat se suma a la celebració d'aquesta setmana

Diverses entitats i col·lectius que donen suport a l'alletament matern, conjuntament amb la Regidoria de Convivència i Equitat, van promoure un espai informatiu

El passat dissabte 10 d'octubre se celebrava la VIII Setmana Mundial per a la Lactància Materna a Vilanova i la Geltrú. Aquest any es va comptar a la plaça de la Vila un estand informatiu al voltant de la lactància materna, amb la participació de diferents associacions que hi donen suport, afegint-se així a les activitats de caire similar que tenen lloc arreu del món des de l'any 1992.

El moviment social a favor de la lactància materna i l'entitat Alba Lactància van elaborar un manifest en el que es reconeix aquesta pràctica com un dret de totes les famílies, per la qual cosa cal promoure la bona informació, la bona salut, el respecte social, el treball i les mesures de conciliació familiar, a més de la implicació de tots els membres de la família i la comunitat. El manifest recorda que la lactància materna ha experimentat un constant augment en els darrers 20 anys, ara hi ha més dones que alleten, i que ho fan durant més temps. Una evolució que ha coincidit amb la incorporació massiva de les dones en el mercat laboral remunerat. És per això que les entitats a favor d'aquesta pràctica creuen que és necessari potenciar i donar suport a totes les dones que treballen perquè puguin combinar el seu treball i la cria dels seus fills i filles i, en particular, per tal que puguin alletar. Per això demanen una baixa de maternitat de sis mesos, facilitar espais infantils als llocs de treball, i espais privats on es pugui emmagatzemar la llet materna, així com el suport d'empresaris i companys de feina, que no discriminin per qüestions de maternitat.

Les diferents entitats i grups de la vila que donen suport a la Setmana Mundial per a la Lactància Materna a Vilanova i la Geltrú i que promouen l'alletament matern son: Som la llet! Central Lechera, Doules, Canalla Criança i Naturabebes.
La ciutat compta també amb un servei de formació i assessorament sobre aquest tema, l'ASSIR (Servei d'Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva del Centre d'Atenció Primària).

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00