Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

09/02/2017

L'alcaldessa de VNG celebra la creació de la Vegueria del Penedès

Representació vilanovina ahir al Parlament Representació vilanovina ahir al Parlament

Una àmplia representació vilanovina va ser ahir al Parlament

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha celebrat el reconeixement del Penedès com a vuitena vegueria de la planificació territorial de Catalunya. Lloveras, que ha participat en la tramitació parlamentària per modificar la Llei de Vegueries del 2010, ha afirmat que “amb la creació de la vegueria del Penedès estem reconeixent la seva singularitat territorial i donem compliment a una reivindicació històrica”.

Una àmplia representació vilanovina va assistir ahir al Parlament de Catalunya per presenciar el darrer pas del llarg procés per obtenir la incorporació del Penedès com a vuitena vegueria en la divisió territorial del país. A més a més de l'alcaldessa vilanovina, hi van ser la quarta tinenta d'Alcaldia de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Ariadna Llorens, així com els regidors grup municipal d'ERC, Queti Vinyals, Jordi Medina, Olga Arnau i Adelaida Moya, el president de l'Institut d'Estudis Penedesencs, Albert Tubau, membres de l'ANC del Garraf, entre d'altres representants de la societat civil.

L'alcaldessa vilanovina ha subratllat la importància del moviment social “que durant més de 10 anys ha expressat la voluntat popular majoritària d'esdevenir una vegueria pròpia”, una voluntat representada per 66 ajuntaments, 4 consells comarcals, 13 associacions empresarials i més de 20.000 empreses, entitats i particulars.

En el debat de la proposició de llei per adaptar la Llei de Vegueries, van votar-hi favorablement els grups de JxSí, PSC, CSQP i CUP, mentre que C's i PP van votar-hi en contra. La vegueria del Penedès inclourà les comarques del Garraf, l'Alt Penedès, el Baix Penedès i bona part de l'Anoia, exceptuant vuit municipis de l'Alta Anoia.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00