Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

30/10/2015

Vuit persones inicien el seu itinerari en el projecte Timol

El projecte Timol funciona amb la metodologia de treball amb suport El projecte Timol funciona amb la metodologia de treball amb suport

El projecte té per objectiu la inserció a l'empresa ordinària de persones amb discapacitat intel·lectual

Aquest octubre han iniciat el seu itinerari vuit persones amb discapacitat intel·lectual dins el projecte Timol, per buscar feina en un entorn ordinari de treball.

El projecte Timol, un projecte d'àmbit comarcal que es desenvolupa a l'IMET i que funciona des del 2006, té per objectiu la inserció a l'empresa ordinària de persones amb discapacitat intel·lectual i treballa a través de la metodologia de treball amb suport.

Actualment en el projecte Timol hi ha 24 persones treballant en diferents empreses, i que desenvolupen tasques molt diverses: auxiliar d'oficina, cura d'animals, recepcionista, auxiliar de cuina, dependent de comerç, reposició i magatzem, personal de neteja, ordenança... Tot i que són persones autònomes en la seva feina, les professionals del projecte Timol continuen vetllant pel manteniment del lloc de treball: tot coordinant-se amb l'empresa; facilitant estratègies per adaptar-se a possibles canvis que van sortint; reforçant qüestions que plantegin dubtes, i donant el suport necessari per tal que continuï la inserció de forma satisfactòria tant per l'empresa com per la pròpia persona treballadora.

També hi ha 23 persones que estan preparant-se per treballar o bé en procés de recerca de feina. Aquest octubre, per la dinàmica del servei, s'ha valorat que es podien incorporar vuit persones noves, mobilitzant així la llista d'espera. Aquestes persones iniciaran el seu procés amb accions d'orientació per conèixer el seu perfil i el seu objectiu laboral i accions de preparació per desenvolupar competències relacionades amb el món del treball. Cada persona fa el seu itinerari i a mesura que estan preparades, passen a la fase de recerca de feina, pràctiques i treball amb suport i valoració de possibilitats de contractació.

Des del projecte Timol es fa una crida a empreses que estiguin interessades en col·laborar i que tinguin necessitat d'una persona treballadora per cobrir un lloc de treball. El projecte Timol treballa a partir de les capacitats de les persones, i comença amb una anàlisi del lloc de treball per extreure les competències implicades per desenvolupar la feina amb èxit, i després es busca la persona que encaixi en cada perfil demandat. És pot veure com funciona el procés a través d'aquest enllaç.  I es pot contactar amb el centre trucant a l'IMET 93 814 04 40 i demanant pel projecte Timol.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00