Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

19/01/2015

Els Tres Tombs omplen la ciutat de tradició

El dia de Sant Antoni, malgrat el fred, el temps va aguantar        El dia de Sant Antoni, malgrat el fred, el temps va aguantar

Un any més, els carrers de Vilanova s'omplen de participants i públic en la desfilada de cavalls, carros i carruatges en honor a Sant Antoni Abat

La festivitat de Sant Antoni Abat, que enguany queia en dissabte, ha estat un èxit de participació i de públic per la Tres Tombs de Vilanova i la Geltrú. Els carrers de la ciutat s'han omplert de públic per veure la desfilada de carros, cavalls i carruatges.

La jornada ha començat amb l'esmorzar d'escalfament per als participants a la Masia d'en Frederic, i ha continuat amb l'ofici a l'església de Sant Antoni Abat. Un cop finalitzada la cerimònia religiosa ha començat la benedicció dels animals domèstics i de companyia, i de tots els cavalls i carros participants als Tres Tombs. Enguany el portant de la bandera era Lluís Amaré.

Podeu veure aquí un ampli àlbum de fotografies de la jornada.

La tradicional cavalcada de cavalleries, carros i carruatges en honor a Sant Antoni Abat, patró de la ciutat, és la part central de la Festa Major d'Hivern de Vilanova. Una festa que aquest 2015 ha estat pregonada per l'escriptor Miquel Altadill, i que ha comptat amb un cartell dissenyat per Lluís Amaré, i un programa amb portada de Domingo Álvarez. Aquesta edició ha servit per recordar especialment la figura d'Albert Salvany, primer president de l'Associació dels Tres Tombs, que fa 25 anys que va morir.

El programa d'actes començava el 8 de gener i acaba a finals de febrer. Els dies previs a Sant Antoni s'han omplert amb un concert de música catalana, el tradicional Ball dels Tres Tombs, la passada de balls i entremesos, el trasllat de la bandera, la lectura del pregó i el concert de la Festa Major d'Hivern a càrrec de la Banda de Música Mestre Montserrat.

El mateix dissabte, després del dinar del carreter, es va fer una representació teatral al Catòlic a càrrec de l'Escotilló. Diumenge era el torn de la cercavila infantil de Sant Antoni i el recital de sarsuela al teatre del Pòsit, a més del gran concert de Sant Antoni a càrrec de l'Orfeó Vilanoví.

Els actes posteriors a la diada de Sant Antoni també inclouen teatre amb el Taller de Teatro Andaluz, la Dansada d'Hivern amb el Grup de Dansa de Vilanova i la Geltrú, un gran musical amb el grup de playback de Compex, el dinar de germanor, una missa commemorativa i el tradicional concurs fotogràfic. Tothom qui hi vulgui participar podrà presentar un màxim de tres fotografies inèdites els dies 18 i 19 de febrer.

Podeu consultar les Bases del Concurs Fotogràfic 2015 aquí

Podeu consulteu tot el Programa dels Tres Tombs 2015 aquí
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00