Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

03/06/2015

25 participants al curs de voluntariat en drogues i salut mental

  Els participants en una de les sessions Els participants en una de les sessions

El curs estava organitzat per l'associació ATRA, en col·laboració amb la Regidoria de Salut de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Un total de 25 persones van participar la setmana passada al curs de Voluntariat en drogues i salut mental, organitzat per ATRA Associació en col·laboració de la Regidoria de Salut de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Aquesta entitat s'encarrega de gestionar diferents serveis a la ciutat, com són els programes de sexualitat i de prevenció de drogues, així com la residència Llar Pàdua per a malalts mentals i el club social.

L'objectiu d'aquest curs és oferir una formació específica sobre salut mental i drogues a persones que tinguin interès en realitzar voluntariat dins aquest àmbit. El curs ha proporcionat als assistents les eines necessàries per aprendre les habilitats en el camp del voluntariat, on pren molta importància la relació d'ajuda, l'establiment de límits i el tractament personalitzat d'acord amb les necessitats de la persona a la que s'atén.

Durant quatre sessions, s'han tractat temes com els drets i deures del voluntariat, les entitats de voluntariat i els seus recursos, els tipus de voluntariat que es poden realitzar, el tractament i la intervenció en els casos de drogodependència, les malalties mentals més comunes i els protocols d'intervenció, així com la manera com un voluntari pot aprendre estratègies pràctiques per a poder intervenir en qualsevol situació.

Al final del curs, els assistents disposen dels coneixements bàsics sobre el tipus de col·lectiu a qui volen dirigir el seu paper de voluntari, així com les eines per desenvolupar aquesta tasca de manera eficient i resolutiva.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00