Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

05/07/2013

Es posa en marxa el Pla de Vigilància i Prevenció d'Incendis

Els guaites i vigilants forestals fan diverses rutes per prevenir i detectar incendis per tot el terme municipal de VNG   Els guaites i vigilants forestals fan diverses rutes per prevenir i detectar incendis per tot el terme municipal de VNG

L'Ajuntament de VNG aprova el conveni de col·laboració amb la Diputació de Barcelona relatiu al dispositiu de vigilància i prevenció d'incendis del Parc del Garraf 2013

El Pla de vigilància i prevenció d'incendis d'aquest 2013 està en vigor des del 3 de juny de 2013 i fins al 12 de setembre. Per això un any més s'ha signat un conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de VNG i la Diputació de Barcelona per poder-lo dur a terme.
Els ajuntaments tenen atribuïdes les competències sobre prevenció i extinció d'incendis, així com en matèria de protecció del medi.
Per la seva banda, la Diputació de Barcelona té atribuïdes competències en matèria d'assistència i cooperació jurídica, econòmica i tècnica als municipis. Per això té encomanada la gestió del Pla Especial de Protecció del Medi Físic i el paisatge del Parc Natural del Garraf i, entre els objectius, la prevenció dels incendis forestals. A tal efecte, anualment es desenvolupa el Pla de vigilància de prevenció d'incendis mitjançat el nomenament interí de personal amb tasques de guaita forestal, vigilant forestal i operador de comunicació, amb la finalitat de prevenir, detectar i donar avís del foc.

Aquest personal ha de disposar d'unitats mòbils de primera intervenció, que són vehicles equipats amb dipòsit i bomba per controlar i extingir conats d'incendi. L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú disposa d'un d'aquest vehicles, per la qual cosa participa activament en el Pla que dissenya, coordina i desplega la Diputació de Barcelona al territori. El vehicle es posa doncs a la disposició de la Diputació per ser destinat a les tasques de vigilància i prevenció d'incendis forestals del Parc durant tota aquesta campanya d'estiu.

Pla d'Informació i Vigilància contra incendis forestals

D'altra banda, la Diputació coordina el Pla d'Informació i Vigilància contra incendis forestals, per la qual cosa signa convenis de col·laboració amb els organismes i entitats que actuen sobre totes les zones sensibles als incendis. Per això, cada estiu es posa en marxa aquest Pla, que inclou la signatura de 3 convenis.
El primer conveni el signa amb els ajuntaments de VNG, Castellet i la Gornal, Canyelles, l'ADF Puig de l'Àliga i el Consorci dels Colls Miralpeix-Costa del Garraf.
Un altre dels convenis el signa amb l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes, l'ADF de la població, i el Consorci dels Colls Miralpeix- Costa del Garraf.
I el tercer el signa amb l'Ajuntament de Sitges, l'ADF de la població, i el Consorci dels Colls Miralpeix- Costa del Garraf.
D'aquesta manera s'estableixen dues rutes de vigilància que cobreixen zones com els Colls, la Platja Llarga, la Torre del Veguer i tot el terme municipal de VNG.
En aquest cas, els convenis de col·laboració amb la Diputació contemplen l'aportació econòmica que fa el Consorci dels Colls Miralpeix - Costa del Garraf per pagar el combustible dels vehicles de vigilància.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00