Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

26/05/2016

El motor de Vilanova i la Geltrú

 Rambla Principal  Rambla Principal

(Article d'opinió signat per Queti Vinyals -Grup Municipal ERC - Vilanova i la Geltrú)

Les entitats són una part fonamental de la personalitat vilanovina. L'arrel associativa de la ciutat és profunda i l'ADN és històric i present principalment en les activitats festives i culturals. Tenim persones i organitzacions compromeses amb la creació i l'impuls de molts projectes per a la ciutat, on queden reflectits valors republicans com la cooperació, la participació i la coresponsabilitat amb la ciutat, elements claus per a la convivència i la cohesió social. De retruc, també són un motor que impulsa l'activitat econòmica comercial i de serveis.

Pràcticament cada setmana, durant tot l'any, s'organitzen actes de tota mena i per a tots els gustos. En una població mitjana gran, al voltant dels 65 mil habitants, l'oferta d'activitats és calidoscòpica: oci, cultura, esport, equitat, cooperació, etc. La ciutat acull tota mena de propostes a les places, als carrers, als locals socials, als equipaments municipals per a tothom sense fer distinció de cap mena de classe ni de condició, com deia el president republicà i fill de Vilanova i la Geltrú, Francesc Macià. La ciutat compta amb gairebé 400 entitats registrades. És difícil calcular quantes persones hi posen el coll i l'energia pensant en altres persones, dedicant-hi hores, cooperant, impulsant projectes perquè tothom tingui oportunitats, per construir un país, per fer cultura, per reconèixer la riquesa patrimonial i tradicional, per protegir l'entorn i perquè, en definitiva, tothom hi pugui viure una mica més feliç.

Manifestem el reconeixement per totes aquestes persones que treballen sense treva per la ciutat. Per aquest motiu, al Ple del novembre de 2015 vam presentar la proposta de crear un Punt d'Atenció i Servei a les entitats, que fos un punt clau i un instrument àgil que els facilités l'assessorament i l'orientació en projectes i subvencions, en matèria jurídica, en informàtica, en formació i en temes econòmics. A més, també vam demanar l'elaboració i publicació d'un catàleg de recursos i equipaments públics existents al servei de les entitats i vam requerir que se n'informés a totes les associacions de la ciutat. Aquests acords es van aprovar fa mig any per unanimitat i estan recollits a l'actual Pla de Mandat, que es va presentar públicament encara no fa un mes. Ara cal impulsar aquest espai i concretar un lloc físic per a l'oficina de les entitats de Vilanova i la Geltrú, que dignifiqui la seva feina i reflecteixi el reconeixement d'aquesta ciutat cap a les persones que amb el seu talent, temps i esforç fan que la ciutat es mogui.

Des del grup municipal d'ERC no pararem de donar suport i recolzament al teixit associatiu perquè entenem que és aquest el motor de Vilanova i la Geltrú (lligant amb el títol) i que des de l'Administració pública, com a representants de la ciutadania, hem de posar totes les facilitats a les entitats perquè puguin exercir les seves activitats i continuar sent la ciutat viva culturalment que ens identifica respecte les altres ciutats mitjanes del país

Queti Vinyals
Portaveu Grup Municipal ERC - Vilanova i la Geltrú

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00