Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

11/07/2016

El Circ Raluy aterra a la ciutat amb motiu de la Festa Major

Les representacions seran del 14 al 24 de juliol      Les representacions seran del 14 al 24 de juliol

Aquest original circ s'instal·larà al parc de Ribes Roges, al costat de la Torre Blava, entre l'11 i el 24 de juliol

Entre els dies 11 i 24 de juliol, el Circ Raluy Legacy s'instal·larà al parc de Ribes Roges, al costat de la Torre Blava, de Vilanova i la Geltrú.
Les actuacions del circ es faran del dia 14 fins al 24, a les 20 h els dies laborables, i a les 18 h i les 20.30 h els caps de setmana.

La història d'un circ diferent
L'11 de febrer de 1911 neix Luis Raluy Iglesias. De família catalano-aragonesa, per atzar del destí, neix a França, a Carcasonne, com una predicció de la vida nòmada que l'esperava.
Es cria a Sant Adrià del Besòs, i des de ben petit se sent atret pel circ, aquell món màgic i meravellós que el fascina però que li és inabastable, perquè l'economia família no li permet pagar l'entrada. És així com, recolzat a les tanques de tots els circs que passen prop de casa seva, va alimentant i fent créixer la seva gran passió, fins que un dia s'hi apropa furtivament fins a descobrir que res no li podrà impedir que acabi essent un home de circ.
Luis Raluy va veure realitzat el seu somni de convertir-se en artista de circ, primer com a acròbata, formant el trio Keystone com a especialista a les barres fixes. Però audaç i innovador com era, més tard va crear úniques i espectaculars atraccions com l'home-bala i l'increïble triple salt mortal amb automòbil.
Entre els anys 30 i 60 actua als millors circs i teatres del món, acompanyat sempre de la seva família. Marina Tomàs Jorba, d'Igualada, va ser la dona de la seva vida i mare de la segona generació circense dels Raluy: Luis, Carlos, Eduardo i Francis.
Quan Luis Raluy comença a comprar i restaurar carruatges de circ antics probablement no sospita fins on arribarà aquesta original passió.
Als anys 70 la família Raluy ja té el seu propi circ. Van de gira per Espanya i Portugal, sumant èxits amb el circ "Ringland". Però la col·lecció de carruatges d'època demana ser mostrada al públic. La família crea el "Circ Museu Raluy", el primer del món.

El Circ Raluy ha recorregut mig món, des de l'Amèrica Llatina fins a Madagascar, passant per grans ciutats europees, espanyoles i arreu de Catalunya. Ha obtingut diversos premis i reconeixements, com el Premi Nacional de Circ, el Premi Àgora, el Premi Max, el Premi Catalunya, l'Estrella de Mar, el Far d'Or, la Creu de Sant Jordi i el Premi Ciutat de Barcelona de circ.

I justament aquest 2016 es posa en marxa un nou projecte, el "Circ Raluy Legacy". La família Raluy crea 2 circs diferents per ampliar la seva cobertura del territori i poder fer arribar la màgia del circ a més ciutats d'arreu del món. Aquest mes de juny s'ha inaugurat un nou espectacle que acaba de començar la gira que passarà per Vilanova i la Geltrú, amb nous artistes. Una nova etapa que segueix innovant i perfeccionant les actuacions, sempre mantenint la diversió, la tradició, la complicitat i la modernitat en els espectacles.

L'objectiu del Circ Raluy és que tant el públic com els artistes gaudeixin durant l'actuació. El que volen és apropar el circ a la ciutadania, i omplir els carrers de les ciutats de màgia. Per això aquest circ crea sinergies amb la societat i col·labora estretament amb els municipis i amb les entitats relacionades amb el circ, l'art, la cultura, l'esport, el turisme, l'ensenyament o l'oci, durant les seves estades a les diferents ciutats. Per això se'ls ha facilitat un espai al nucli urbà, perquè se sentin integrats i a prop de la gent, a qui volen fer arribar la màgia del circ.
Els responsables del Circ Raluy s'han mostrat molt agraïts a la Regidoria de Cultura per l'interès en que aquest circ formi part de les activitats de Festa Major, amb l'objectiu de crear sinergies i apropar l'art circense als veïns i veïnes de Vilanova i la Geltrú.

Tothom qui s'apropi al parc de Ribes Roges aquests dies, doncs, podrà gaudir d'un espectacle que no el deixarà indiferent, a banda d'admirar les carpes del Circ Raluy i les seves antigues, tradicionals i pintoresques caravanes que donen llum, color i màgia a l'espai.

Més informació a la web www.circoraluy.com

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00