Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

15/10/2014

La Cursa Popular de Vilanova més solidària i inclusiva

    Presentació Cursa Popular - Torxa Specials Olympics   Presentació Cursa Popular - Torxa Specials Olympics

La prova donarà enguany la benvinguda a la Torxa dels Special Olímpics

El diumenge 26 d'octubre se celebrarà a Vilanova i la Geltrú la 36a edició de la Cursa Popular Ciutat de Vilanova "Memorial Ricard Hernaez"

La d'aquest any és una edició especial ja que es farà coincidir amb l'acte de benvinguda a la Torxa dels Special Olympics a la ciutat, en el seu camí cap a Calella, seu dels jocs d'aquest any.

A les 10.30h començarà la mini cursa, per a nens i nenes fins a 10 anys. La prova de 1.250 metres sortirà des de la rambla Principal i arribarà fins la plaça del Mercat. En la mateixa prova, els esportistes d'Alfa-Tegar i Junts faran els relleus de la Torxa, acompanyats de la mascota Nuc, fins arribar a la plaça del Mercat on es farà el lliurament de la flama a les autoritats i l'encesa del peveter. Els portants de la Torxa faran 20 relleus de 60 metres cadascun.

La Cursa Popular de 5.000 metres sortirà a les 11.15 h des de la rambla Principal. Quinze minuts més tard de l'horari habitual per tal que tothom pugui anar a rebre la flama dels jocs i participar de la festa.

La presentació de la Cursa Popular i la rebuda de la Torxa va comptar amb l'assistència del President de la Fundació Acell, Francesc Martínez de Foix, i de Jordi Durà, president Special Olympics Catalunya.

Jordi Durà, president Special Olympics Catalunya, va elogiar l'encert alhora de fer coincidir l'arribada de la Torxa a la ciutat amb la celebració de la cursa popular. Per Durà, Vilanova és parada obligada per entendre l'esperit dels jocs i dels seus esportistes. "Els llaços creats l'any 1992 amb la ciutat i la seva gent continuen sent molt forts. L'emoció del moment i els valors dels Jocs han perdurat en el temps" També va fer especial menció al treball de totes les persones que formen part del club Alfa Tegar.

Pel màxim responsable de l'Acell, Vilanova i la Geltrú va ser l'any 1992 l'inici d'una aventura inimaginable. "És una història d'amor entre la gent de Vilanova i els Jocs Special Olympics. A més de la complicitat i el compromís de l'administració, les entitats i la ciutadania, cal destacar la implicació dels atletes vilanovins. Enguany estareu molt ben representants perquè en son 60 i participen en la majoria de disciplines". Martínez de Foix, va aprofitar per demanar un pas més i buscar la plena implicació dels clubs esportius, per tal de seguir normalitzant la pràctica de l'esport. 
Equip d'atletismeEquip hoquei patins
El treball de base per tal que l'esport sigui igual per tothom, independentment de quines siguin les capacitats de l'esportista, és un dels aspectes que per la Regidora d'Esports, Blanca Albà, mereix una especial atenció."Hem de treballar perquè cada cop l'esport sigui més inclusiu. Hi ha clubs a la ciutat que tenen esportistes amb diferents capacitats que entrenen junts, i aquest treball de base és que volem normalitzar".

L'organització de la cursa és a càrrec de Dinami-k. El seu responsable, Diego Aldrey, ha destacat el caràcter urbà de la cursa i el fet que transcorri per espais com la façana marítima o la rambla.

Les inscripcions tenen un preu de 3€ i es poden fer als establiments Cota–Zero, Intersport Olaria, Evasión runnig i XTerra, i fins una hora abans de la sortida a la plaça del Mercat. Degut al caràcter solidari de la Cursa, els beneficis aniran destinats a projectes locals de la Mesa d'Entitats Socials. En l'edició de l'any passat es van recaptar 2.400 € que, entre d'altres, es van destinar a compra d'aliments, menús infantils o petits arranjaments d'habitatges.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00