Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

07/06/2013

Conveni entre l'Ajuntament i la Universitat Politècnica de Catalunya

El conveni recull la relació que tenen les dues institucions des de fa temps   El conveni recull la relació que tenen les dues institucions des de fa temps

El rector de la UPC signa un conveni per regular les relacions entre ambdues institucions i per enfortir el treball conjunt

L'ajuntament i la Universitat Politècnica de Catalunya han signat avui un acord de marc de col·laboració. L'objectiu d'aquest acord és posar per escrit la relació que ambdues institucions mantenen des de fa temps.

Per la primera tinenta d'alcaldia, Ariadna Llorens, el Programa d'Acció Municipal, en l'àmbit de la societat del coneixement ja estableix "la idea i l'objectiu de VNG, ciutat del coneixement." Per Llorens aquest conveni és "una oportunitat i un deute històric envers la UPC, una universitat que ha apostat pel territori i volem que segueixi així".

El director de l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de la UPC a VNG, Frederic Vilà, ha mostrat el seu convenciment que l'Escola ha d'anar sempre "de la mà de la ciutat". Vilà ha explicat que la col·laboració entre universitat i Ajuntament "és una cosa que ja estàvem fent, perquè ens necessitem mútuament. Junts podem fer moltes coses".

El rector de la Universitat Politècnica de Catalunya, Antoni Giró, ha volgut reconèixer el campus de Vilanova pels seu treball i el seus èxits. Giró ha parlat de la "bona sintonia" entre la UPC i l'Ajuntament i ha dit que "les arrels estan ben posades, ara toca fer la projecció cap al futur".

L'alcaldessa, Neus Lloveras, li ha agraït al rector la seva presència a la ciutat per signar el conveni, i ha explicat que el document té dues vessants. Per un costat regula les activitats i relacions habituals i per l'altra "reflecteix la voluntat d'anar treballant conjuntament".

Lloveras ha parlat del canvi de model que la ciutat està duent a terme i ha destacat l'àmbit de ciutat del coneixement com un eix estratègic. "El que ens toca és detectar allà en què la ciutat es diferencia. Vilanova té el privilegi de tenir una universitat, i aquest és un valor important". 

Conveni UPC 2

La signatura s'ha dut a terme a l'Ajuntament, on el rector de la UPC també ha signat el llibre d'honor de la ciutat. 

Us podeu descarregar les dues fotografies aquí i aquí
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00