Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

15/04/2015

Comença la Setmana Zona E amb una xerrada sobre el futur acadèmic que han de construir-se els joves

L'acompanyament de les famílies en aquest procés va ser l'eix central de la primera xerrada organitzada al voltant de la 5a fira Zona E

'Com acompanyar els fills en l'aventura de construir el seu projecte professional en el segle XXI' va ser la primera de les xerrades que enguany ha ofert la Setmana Zona E. Cristina Caldas, psicòloga i orientadora d'Educaweb, va ser l'encarregada de plantejar la manera com les famílies poden acompanyar els joves en el procés de decidir la trajectòria que han de seguir per tal d'arribar al seu objectiu professional. Segons la psicòloga d'Educaweb, "el procés de tria no es fa d'un dia per l'altre sinó que requereix de temps i treball" i per tant cal ajudar els nostres fills i filles "a que es preguntin com triaran, què triaran i per què i com hi arribaran".

Actualment, va explicar Cristina Caldas, hi ha molta oferta formativa i "com a pares interessa que els nois i noies facin la tria més encertada possible" perquè, va insistir la psicòloga d'Educaweb, "el procés de tria l'han de fer ells i la feina dels pares i de l'escola és d'acompanyament".

La xerrada va anar precedida de la benvinguda a les famílies que va realitzar la regidora d'Educació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Ariadna Llorens, qui va destacar "l'oportunitat que representa per a les famílies l'assessorament per part de professionals en la tasca d'acompanyar els fills i filles en aquest procés de construcció del seu futur acadèmic i professional".

La Setmana Zona E continua avui dimecres amb la conferència 'La nova Educació Secundària a Catalunya' a càrrec de la directora general d'Ensenyament Secundari i Batxillerat del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Teresa Pijoan. La conferència, que es farà a les 17.30 h a la sala d'actes de l'IMET, donarà a conèixer el nou currículum d'Educació Secundària i la seva adaptació a Catalunya.

Pel que fa a la cinquena edició de la fira Zona E. Sortides educatives i professionals del Garraf, se celebrarà aquest dijous, de 9 a 14 h i de 17 a 20h i divendres, de 9 a 14 h, a la plaça de Soler i Carbonell. 

Àlbum de fotos Fira Zona E 2015

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00