Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

24/10/2012

Recital de veu i piano sobre l'obra d'Eduard Toldrà

Maria Lluïsa Muntada, Marijó Riba i Pere Marsé Maria Lluïsa Muntada, Marijó Riba i Pere Marsé

Dins dels actes de commemoració del 50è aniversari de la mort del músic, el dia 4 de novembre es farà el concert "Líric Toldrà. Poemes i cançons"

L'Associació d'Amics de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer ha programat un concert monogràfic de les cançons d'Eduard Toldrà per recordar la figura del músic i compositor vilanoví, en el 50è aniversari de la seva mort. El concert es realitzarà a la sala gran del Foment Vilanoví el diumenge 4 de novembre a les 19 h.

En la presentació del concert que s'ha fet avui, la regidora de Cultura, Marijó Riba, ha explicat que "aquesta és l'aportació que fan els Amics de la Biblioteca Balaguer a l'Any Toldrà", i els ha agraït la seva col·laboració.

Els intèrprets són artistes de reconegut prestigi entre els cercles musicals i artístics: Maria Lluïsa Muntada, soprano; Josep Surinyac, piano, per a la interpretació de les cançons; i Fèlix Pons, actor, per al recitat de les poesies.

Les cançons que va crear Toldrà, en el període de la seva vida que va dedicar a la composició musical, són el que més es coneix de la seva producció creativa i les que li han donat més reconeixement arreu del món. A més del seu valor musical intrínsec, la lletra escollida com a suport de la música és el que dóna una característica especial a les cançons que va compondre Toldrà. És un fet reconegut per a tots els crítics i musicòlegs que el músic vilanoví va encertar de ple cada cop que escollia una poesia per a les seves cançons. Eduard Toldrà li va tocar viure una època esplendorosa de la poesia a Catalunya i aquest fet, que un altre creador podia haver desaprofitat, no va passar desapercebut per al músic de Vistes al mar.

A criteri del poeta Miquel Desclot, el músic vilanoví va tenir un olfacte finíssim per triar poesies per a les seves cançons. I així es va servir de l'obra poètica de Joan Maragall, Josep Carner, Joan Salvat-Papasseit, Tomàs Garcès, Josep M. de Segarra, Trinitat Catasús, etc. entre d'altres. El segle d'or de la literatura espanyola, període que comprèn el Renaixement del segle XVI i el Barroc del XVII, també està representat en els textos de les seves cançons. Poesies de Lope de Vega, Garcilaso de la Vega, Francisco de Quevedo, etc., en són una mostra. Per tot això, el concert commemoratiu que organitza l'Associació d'Amics de la Biblioteca Museu vol destacar aquesta qualitat peculiar, simultaniejant el recitat de les poesies que Eduard Toldrà va triar, amb les cançons que ell mateix va composar.

Les entrades es podran adquirir a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer a partir del divendres 26 d'octubre. El preu és de 8 euros per als Amics de la Biblioteca Museu Balaguer i de 10 euros per al públic en general.

La realització del concert ha estat possible gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i d'un grup d'empreses vilanovines vinculades amb la música: Casa Andreu, Escola de música Freqüències, Akustik, Rock Guitar Shop, Vilabronx, Piano Piano, Xavier Orriols, Pau Orriols, Ceferino, El Far Blau, Centaño Management d'espectacles, Hotel Cèsar i el Foment Vilanoví.

Més informació aquí.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00