Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

10/02/2014

Jornada sobre els efectes de l'incendi forestal de 2012

Cinc mesos després de l'incendi les espècies autòctones es regeneraven de manera natural   Cinc mesos després de l'incendi les espècies autòctones es regeneraven de manera natural

Dijous 20 de febrer se celebra una jornada per valorar els treballs forestals realitzats, la regeneració natural i les perspectives del Parc Natural del Foix i del Garraf

El propòsit de la jornada és informar la societat interessada en la regeneració natural de la zona afectada, després de l'incendi de juny de 2012 que va afectar més de 636 hectàrees de bosc dels municipis de Castellet i la Gornal i de Vilanova i la Geltrú. La jornada és oberta a tothom, especialment a les entitats excursionistes, ecologistes, ambientalistes i propietaris forestals.

Al llarg del matí, els directors del Parc del Garraf i del Parc Natural del Foix explicaran les afectacions de l'incendi en cada parc, i l'Oficina Tècnica de Prevenció Municipal d'Incendis Forestals de la Diputació de Barcelona exposarà els resultats a dia d'avui de les actuacions realitzades dins el projecte de restauració dels terreny forestals afectats, d'arbrat i de matollar.
El Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestal (CREAF), organisme públic d'investigació, exposarà l'estudi de com s'està regenerant les comunitats vegetals de la zona cremada amb l'anàlisi dels efectes per les diferents pràctiques de gestió forestal en la recuperació de la vegetació després de grans incendis.

Programa de la jornada
La jornada se celebrarà a la sala d'actes de l'IMET, al carrer de la Unió, 81, a partir de les 9.45h, quan es farà una presentació per part de la regidora de Serveis Socials, Medi Ambient i Esports de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Blanca Albà, i Miguel Delgado, alcalde de Castellet i la Gornal i president del Consorci del Parc del Foix.
A les 10h Santi Llacuna, director del Parc de Garraf, i Pau Mundó, director del Parc del Foix presentaran els antecedents i efectes de l'incendi. I a les 10.30h Jordi Riera i Eduard Soler analitzaran els objectius i resultats dels treballs forestals realitzats.
A les 11.15h serà l'hora de presentar propostes i iniciatives de gestió del combustible al Penedès-Garraf, de la mà de Xavier Xortó, de la Federació d'ADF del Penedès-Garraf.
A les 11.35h, Beatriz Duguy i Adrià Andújar, de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona, parlaran dels efectes de l'extracció de fusta cremada en la recuperació post-incendi de la vegetació.
A les 12 serà el torn d'analitzar la regeneració natural a la zona cremada: "Què hi ha i quin bosc tindrem", amb l'investigador del CREAF Josep M. Espelta.
La darrera hora, fins a les 13.30h, estarà dedicada a les preguntes i debat amb el públic assistent.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00