Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

03/06/2014

Acte de cloenda dels projectes Compartim i DID-Dona, Identitat, Diversitat

La cloenda s'ha fet a la Masia en Cabanyes La cloenda s'ha fet a la Masia en Cabanyes

La trobada s'ha fet aquest matí a la Masia en Cabanyes

Aquest dimarts, a l'espai de la Masia en Cabanyes, s'ha fet l'acte de cloenda del curs 2013-2014 dels projectes del Servei de Convivència i Equitat: Compartim, espai de trobada familiar a les escoles, i DID, Dona, Identitat, Diversitat.

En aquesta trobada hi han participat una setantena de persones. S'han convidat les participants dels projectes i la direcció i les AMPAs de les escoles del Compartim i un grup de l'Escola Pia que està aprenent el català, L'acte ha comptat amb la col·laboració desinteressada del Consell Comarcal del Garraf, que ha ofert l'espai i la visita guiada.

Quant al programa preparat, a les 9.30 h s'ha fet un esmorzar al jardí de la Masia. A les 10 h hi ha hagut la visita a la Masia en dos grups, alternada amb un taller de dansa a càrrec d'Anna Brigós de l'Associació Joudour wa Afak. A les 11.20 h ha estat el moment de celebrar l'acte oficial de cloenda i el lliurament de records a totes les participants dels projectes.

El projecte, amb el nom d'Acollida familiar a les escoles, va néixer l'any 2006 i s'adreçava principalment a les famílies nouvingudes com a eina complementària que contribuïa a facilitar la incorporació de les persones a la comunitat educativa i a la ciutat, més enllà del marc escolar, donant a conèixer la llengua, l'entorn, els serveis i els recursos existents a la ciutat.

Des de llavors ha anat creixent i adaptant els objectius i continguts a la realitat diversa de les escoles, esdevenint el curs 2012-2013 el projecte Compartim. Aquest projecte, impulsat des de l'Ajuntament amb les escoles l'Arjau, Canigó, la Ginesta, Pasífae, Pompeu Fabra i Sant Jordi, consisteix en la creació d'un espai de trobada setmanal obert a totes les famílies d'aquestes escoles, on dia a dia es pretén posar l'accent en fer créixer l'hàbit de la relació, la conversa amable, l'intercanvi d'experiències i el respecte a la diferència. Com a novetat, aquest curs ha començat a funcionar un grup de formació de català a l'escola Pia.

Per la seva banda, el projecte DID-Dona, Identitat, Diversitat va néixer l'any 2008 amb la intenció de cultivar les relacions entre dones de diferents procedències i edats de la ciutat, per anar creant vincles i oblidant prejudicis, descobrint altres maneres de viure i entendre la vida, tot compartint experiències i intercanviant coneixements.

D'aquest projecte se n'han anat fent diverses edicions en barris de la ciutat. L'any 2010 es va crear l'espai l'InterDID, de periodicitat setmanal, on es duen a terme activitats de manteniment dels vincles que van multiplicant la xarxa social de cada una de les dones membres. L'objectiu és el d'anar cohesionant la relació i realitzar activitats compartides amb totes les dones de la ciutat.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00