Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

29/03/2016

Clubs de lectura fàcil a la Joan Oliva

El material de lectura ha estat realitzat amb especial cura per a les persones amb dificultats lectores   El material de lectura ha estat realitzat amb especial cura per a les persones amb dificultats lectores

Les Trobades de Lectura Fàcil en Català són obertes a tothom qui vulgui aprendre català. La majoria de participants han estat alumnes dels cursos bàsics i elementals del Servei de Català del Garraf i de Vilanova i la Geltrú

La biblioteca municipal Joan Oliva ofereix aquesta primavera dos clubs de lectura de català i francès.
Les Trobades de Lectura Fàcil en Català arriben enguany a la tercera edició, i ja han realitzat dues de les tres sessions previstes. La tercera es farà dimarts 26 d'abril, i té les inscripcions obertes. Els participants fins ara han estat fonamentalment alumnes del Servei de Català del Garraf i Vilanova i la Geltrú, procedents de cursos bàsics i elementals de català, però les sessions són obertes a tothom qui vulgui aprendre català. El material de lectura ha estat realitzat amb especial cura per a les persones amb dificultats lectores.

L'Associació de Lectura Fàcil va ser creada l'any 2002 i mensualment publiquen un butlletí electrònic en què recullen notícies d'interès relaciones amb la lectura fàcil, com una de les sessions que es van realitzar a la biblioteca Joan Oliva i que van aparèixer al butlletí del mes de desembre de 2013.

Pel que fa a l'objectiu del Club de Lectura Fàcil en Francès, és establir un punt de trobada i d'intercanvi a la biblioteca partint d'un element comú com és la llengua francesa. També pretén difondre l'ús del material específic de l'autoaprenentatge d'idiomes a través de diferents nivells de lectura graduada, per tal d'aconseguir practicar la llengua mitjançant una lectura en veu alta, i d'aquesta forma millorar la fonètica, entonació i comprensió, amb la finalitat d'adquirir i reforçar les habilitats lingüístiques. Les inscripcions pel Club de Lectura Fàcil en Francès comencen aquest divendres, 1 d'abril, i la primera sessió està programada pel 19 d'abril a dos quarts de 5 de la tarda.

Lliurament de premis
La Joan Oliva recorda que aquest dijous, 31 de març a les 20 h es realitzarà a la Sala Infantil de la biblioteca l'acte de lliurament de premis als tres guanyadors del 4t Concurs de Microrelats NegrOliva.
L'acte és obert a tothom. Els tres relats guanyadors es podran llegir íntegrament on-line a partir d'aquest mateix dijous través del blog Fora del Prestatge de la biblioteca.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00