Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

02/05/2014

El 10 de maig nova jornada de neteja del litoral del Garraf

  La neteja dels colls es farà per terra i mar      La neteja dels colls es farà per terra i mar

L'acció, organitzada pel Consorci dels Colls i Miralpeix, es fa en el marc de l'European Clean Up Day

El dissabte 10 de maig se celebrarà una nova Jornada de neteja del litoral del Garraf, en el marc de l'Europea Clean Up Day.

L'acció organitzada pel Consorci dels Colls i Miralpeix, del qual n'és membre l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, compta, entre d'altres amb l'impuls de la Unió Europea, la coordinació de l'Agencia Catalana de Residus i la Diputació de Barcelona, i la col·laboració de Nootka.

L'acció proposada pel 10 de maig, i que forma part d'un total de 94 accions de neteja d'espais naturals, és la neteja del litoral dels Colls entre els municipis de Vilanova i la Geltrú i Sitges, seguint el camí de ronda per terra, i també fent la recollida de residus a la part marina amb la utilització de caiacs. 

L'objectiu és la sensibilització sobre la prevenció de residus, ja que malgrat cada vegada són més els ciutadans/es que saben de la importància de no tirar deixalles encara és freqüent veure'n moltes. Els residus que es troben a les roques poden posar en perill a les persones que utilitzen aquest espai per pescar, banyar o passejar i per aquest motiu és important fer pública la situació i l'estat actual de conservació del litoral. 

La jornada començarà a les 9 del matí amb la concentració dels voluntaris al davant de l'Ermita de Sant Cristòfol de Vilanova i la Geltrú, i a la platja de les Anquines de Sitges, per fer el recorregut fins a la Cala dels Gegants. A partir d'aquest punt s'anirà fent la neteja per grups, cap al punt de retorn. Paral·lelament, hi haurà voluntaris que faran els recorreguts a bord de caiacs, recollint les deixalles del mar. 

Les persones interessades en participar, poden inscriure's al Consorci dels Colls consorci@collsmiralpeix.cat
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00