Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

21/11/2016

ERC consolida el Cicle de debats FemNovaVila

Nota de premsa d'ERC

Fa unes setmanes, la Conselleria de Salut va anunciar la seva intenció d'impulsar una història clínica única entre serveis socials i salut. Aprofitant que a Vilanova i la Geltrú s'aposta, des de ja fa sis anys, per aquest model integral de serveis socials i salut, la secció local d'ERC va organitzar —el dijous 17 de novembre— un debat per parlar sobre aquest model, en el marc del cicle #FemNovaVila. En aquesta ocasió els ponents convidats van ser el president de la secció local d'ERC a Vilanova i la Geltrú i metge del CAPI de Baix-a-Mar Oriol Huguet, la diputada al Parlament de Catalunya i presidenta de la Comissió de Salut del Parlament Alba Vergès, i la metgessa gestora de serveis sanitaris Encarna Grifell.

L'acte va ser presentat pel president de la secció local. Huguet va relatar el model integrat de salut que tenim actualment a Vilanova, el CAPI de Baix-a-Mar, i va explicar diferents projectes dels quals participa, com “formació docent destinada als metges de família per explicar el model, treball conjuntament amb l'Economat perquè el model nutricional sigui el millor possible o visites conjuntes a un domicili amb una treballadora social”. “Tot això és inaudit i un gran avenç”, destacava el metge de família, “però encara hem de millorar en alguns aspectes. Per exemple, a nivell legal no està determinat quin tipus d'informació pots compartir amb els treballadors socials, i no tenim una xarxa informàtica compartida”.

Alba Vergès va insistir en què “cal fer un sistema centrat en les persones i, en aquest sentit, les polítiques en els municipis són molt importants. Des de rutes saludables a activitats en centres cívics”. La diputada va voler felicitar Vilanova i la Geltrú per “haver-se atrevit a crear una cosa nova”, ja que “això mai és fàcil”. Per això va prometre “prendre nota dels problemes que va tenir Vilanova per tirar endavant aquest model, per tal de facilitar la seva implementació a la resta del territori”.

Per la seva banda, Encarna Grifell —qui, com a regidora de Salut, fou una de les impulsores del model de sanitat integral a la ciutat— va argumentar que “la gestació del CAPI anava lligada amb la creació d'un model d'integració de serveis a nivell de la ciutat, des de la promoció d'hàbits saludables al diagnòstic, integrats en l'àmbit social. “La literatura està plena d'estudis que demostren que la salut de la persona no depèn només del sistema sanitari”, va afegir la metgessa.

Finalment es va obrir un torn obert de paraules. Els assistents de l'acte van aprofitar el moment per realitzar les seves preguntes als ponents, així com per expressar la seves felicitacions als ponents.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00