Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

20/11/2008

'Sent el Magrib', exposició guiada a través dels sentits, arriba a VNG

Moment de la presentació d'aquest matí  Moment de la presentació d'aquest matí

Amb motiu de la mostra, l'Ajuntament de VNG ha organitzat un seguit d'activitats paral·leles

Aquest matí s'ha presentat l'exposició 'Sent el Magrib', produïda per l'associació valenciana Jarit, que estarà ubicada, entre el 21 i el 30 de novembre, a la plaça d'Enric Cristòfol Ricart i consta de cinc haimes on hi ha roba, llanes, una farmàcia berber, instruments musicals i un espai del desert. Es tracta d'una exposició itinerant per l'estat Espanyol que a Catalunya sols es podrà veure a VNG.

La presentació ha comptat amb la presència de l'alcalde de VNG, Joan Ignasi Elena, la tercera tinent d'alcalde i regidora de Serveis socials, Salut i Convivència, Encarna Grifell, la regidora d'Educació i Treball, Míriam Espinàs i la representant de l'Associació Jarit, Lourdes Casanova, que ha anat oferint diferents explicacions en el recorregut pels espais de la mostra.

L'objectiu de l'exposició és sensibilitzar a la població, a través dels sentits, de les diferents manifestacions de la cultura magribina per promoure les actituds solidàries i tolerants que contribueixen a potenciar la convivència en la diversitat. Així mateix, es vol fomentar la convivència intercultural a l'escola a través del coneixement mutu i la comprensió i desvincular la cultura àrab i berber de l'integrisme per pal·liar els prejudicis que es generen cap al món islàmic.

Un equip de quatre guies de diferents procedències s'encarregarà, seguint la tradició oral magribí d'introduir i guiar els sentits dels participants (gust, olfacte, vista, tacte, oïda i sentit comú) en un recorregut pel Magreb. L'exposició compta amb el suport d'una guia didàctica per introduir i contextualitzar el treball que es desenvolupa en l'exposició.

L'entrada a l'exposició per al públic en general serà lliure i l'horari serà dilluns 24, dimecres 26 i dijous 27, a les 18 h. I dissabtes 21 i 29 i diumenge 23, a les 11, les 12, les 17, les 18 i les 19 hores. Diumenge 30, l'horari serà a les 11, les 12, les 17 i les 18 hores.

Els grups interessats en visitar l'exposició han de posar-se en contacte amb l'Ajuntament de VNG, al telèfon 938 140 000, extensió 3370 o enviar un correu electrònic a convivencia@vilanova.cat.

Jornada de portes obertes a la mesquita Al Furkan de VNG

Paral·lelament amb l'exposició s'han organitzat un seguit d'activitats complementaries entre les que destaca la jornada de portes obertes a la mesquita Al Furkan de VNG. Aquesta jornada tindrà lloc el dissabte 29 de novembre a les 16.30h i consistirà en una visita a les instal·lacions i la presentació de la Junta de la Comunitat. La mesquita es troba al carrer dels Crespellins, número 2, al costat del complex municipal de futbol.

El divendres 28 de novembre, a les 19 h, el periodista i escriptor Francesc Marc Àlvaro presentarà el llibre 'Balad Balansiyya', de Bienve Moya, a les haimes de l'exposició. El llibre és un recull de llegendes i contes andalusins de la Xarpiyya (País Valencià).

A banda, del 21 al 30 de novembre, les biblioteques municipals exposaran el seu fons documental sobre el Magrib, llibres, contes, pel·lícules i música.

Aquesta activitat està organitzada conjuntament per les regidories d'Educació, Cooperació, Joventut i Convivència i s'emmarca en el programa 'Ciutat i Diversitat'. A través d'aquest programa es desenvolupen diversos projectes de coneixement i relació entre les diferents cultures existents a la nostra ciutat. De la mateixa manera que es dona a conèixer a les persones nouvingudes la realitat de la nostra ciutat, a través d'aquesta exposició Sent el Magrib, es vol ressaltar la relació i la influència entre ambdues cultures.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00