Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

15/01/2012

S'estrena el Ball de Cotonines

Ball de Cotonines      Ball de Cotonines

La ciutat ha celebrat una cercavila de gegants i entremesos per commemorar la Festa Major d'Hivern i presentar el nou ball

Vilanova i la Geltrú ha viscut, durant el matí d'avui, l'estrena del Ball de Cotonines, un dels elements del folklore documentat més antic de la ciutat que data de l'any 1601.

El Ball de Cotonines, la recuperació del qual ha estat impulsada pels Moixiganguers de la Geltrú i l'Associació de Sacaires i Flabiolaires Costa de Ponent, està format per vuit de cavallets, més el capità, i incorpora la figura del dimoni.

Aquest nou ball ha participat en la cercavila de gegants i entremesos, que ha tingut inici a la plaça de les Cols i final a la plaça de Sant Antoni, per commemorar la Festa Major d'Hivern. Aquesta cercavila s'inclou dins del programa d'actes dels Tres Tombs 2012, que se celebraran dimarts.  

El Ball de Cotonines, que ha estat beneit pel rector de la Parròquia de Sant Antoni Abat, Lluís Anton Armengol, ha estat acompanyat del Drac de Vilanova, les tres mulasses, els gegants petits de Vilanova, els Nans i la Moixanga. 

Consulta l'àlbum fotogràfic
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00