Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

26/07/2013

Recepció als infants sahrauís del projecte 'Vacances en pau'

Els infants aprofiten l'estada per passar revisions mèdiques i conviure amb les famílies vilanovines  Els infants aprofiten l'estada per passar revisions mèdiques i conviure amb les famílies vilanovines

Vint nens i nenes sahrauís passaran l'estiu a la ciutat gràcies al projecte desenvolupat per l'entitat Acció Solidària amb el Sàhara

L'Ajuntament de VNG ha donat la benvinguda, per catorzè any consecutiu, a un total de 20 infants sahrauís que passaran l'estiu a la ciutat gràcies al projecte "Vacances en pau" organitzat per Acció Solidària amb el Sàhara. Aquests nens i nenes, que tenen entre 9 i 12 anys, estan acollits a casa de diverses famílies de la ciutat.

Aquest projecte pretén donar als infants la possibilitat de passar els mesos d'estiu lluny de la dura realitat dels campaments de refugiats on viuen habitualment. A més, "Vacances en pau" també pretén detectar possibles problemes de salut i proporcionar una atenció mèdica i una alimentació equilibrada a aquests infants.

L'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras, va saludar els joves i els va desitjar una feliç estada a la nostra ciutat. Lloveras va destacar l'important paper de les famílies acollidores, i va agrair a Acció Solidària amb el Sàhara el seu compromís amb el poble sahrauí. L'entitat ha estat l'encarregada d'organitzar "Sent el Sàhara", una trobada de tots els infants sahrauís que vénen a Catalunya i de les seves famílies.

La recepció va comptar també amb la presència d'Àlex Font, president d'Acció Solidària amb el Sàhara, que va agrair el suport de l'Ajuntament de VNG i de les famílies per fer possible l'acollida d'aquests nens i nenes. En aquest sentit, Font va manifestar el seu desig que aquesta sigui l'última recepció que es faci a aquests infants, ja que "això voldrà dir que hauran aconseguit un Sàhara lliure".

Durant la recepció es va destacar el paper important que juguen els establiments col•laboradors, com Casa Gil, Llibres Llorens, Llibreria La Mulassa, Supermercats JR, i les farmàcies Anna Guasch, Pedraza, Rodríguez Lobato i Giralt.

L'acte va servir també per lliurar els trofeus als esportistes guanyadors de la Cursa per un Sàhara Lliure celebrada en el marc de la setmana Sent el Sàhara. A més, Àlex Font, en representació d'Acció Solidària amb el Sàhara, va lliurar un obsequi a Miquel Illa, patró major de la Confraria de Pescadors, com a reconeixement al seu suport.

La recepció va comptar també amb la presència de la regidora de Serveis Socials, Blanca Albà, i del regidor d'IV-Verds Manel Clavé.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00