Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

18/02/2014

Rosalia Pomés exposa a La Sala del 26 de febrer al 16 de març

Rosalia Pomés - Primers passos - Rosalia Pomés - Primers passos -

La guanyadora de la vuitena edició del premi Donart, inaugura dimecres vinent l'exposició "e3"

Rosalia Pomés inaugura dimecres vinent, 26 de febrer, al Centre d'Art Contemporani La Sala, l'exposició "e3". L'artista és la guanyadora de la vuitena edició del premi Donart. Un premi que convoca anualment l'Associació de Dones la Frontissa, i que té com a objectiu reconèixer i donar visibilitat a la trajectòria de les dones artistes. L'activitat s'inclou dins la programació d'actes que se celebren en el marc del Dia Internacional de les Dones.

El títol de la mostra, "e3" significa: espero, enyoro, estimo. I parla del respecte, de la necessitat, de l'estimació, de la natura, de la relació entre persones, de les coses realment importants, i que de vegades no ho semblen.

El conjunt de l'obra de Rosalia Pomés , tot i que no és de teixit, té un fort component tèxtil, un món que forma part de la vida de l'autora i que no l'ha abandonat mai en el seu recorregut artístic, que es mou entre la pintura, el collage i l'esmalt.

En aquesta mostra l'autora explora camins nous en l'estampació, el feltratge de la llana, el volum, el perforat, el relleu... i segueix amb els seus collages sobre fusta amb esmalt al foc sobre metalls. Utilitza materials com la llana del Pirineu català, la fusta, el paper, les fulles, les fibres vegetals, l'esmalt al foc, el coure... Tot això produeix un contrast plàstic, mesclant materials nobles i humils, que interessen especialment a l'autora. 

L'exposició, que s'inaugura a les set de la tarda, es podrà visitar fins al 16 de març. El mateix diumenge dia 16, a les 12 h, hi haurà una visita guiada a l'exposició, a càrrec de l'autora.

Rosalia Pomés és de Valls i va cursar estudis d'art amb l'especialitat de pintura, a l'Escola d'Art de la Diputació de Tarragona. Ha fet nombroses exposicions, tant a nivell individual com col·lectiu, arreu de l'Estat Espanyol i també a París, Gante (Bèlgica), Roma, Ravenstein (Holanda).

L'exposició està organitzada per l'Associació de Dones la Frontissa, amb el comissariat de l'artista plàstica Francesca Calaf i la col·laboració dels Departaments d'Equitat i de Cultura de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00