Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

05/10/2015

Neus Lloveras parla del servei de l'aigua de VNG en una tertúlia per La Vanguardia

Tertúlia sobre la qualitat i l'abastament de l'aigua   El debat va tenir lloc a la seu de La Vanguardia

L'alcaldessa afirma que una de les preocupacions actuals dels ajuntaments és garantir l'accés universal a l'aigua

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, va participar divendres a una tertúlia en el marc del programa "Encuentros" del diari La Vanguardia, que pretenia tractar sobre la qualitat i l'abastament d'un bé tan essencial com és l'aigua. Neus Lloveras va parlar del servei que presta la Companyia Municipal d'Aigües i va exposar que des de fa uns anys els ajuntaments s'han de preocupar de garantir necessitats molt bàsiques, com per exemple que totes les llars tinguin aigua.

En aquest sentit, l'alcaldessa va parlar del protocol de comptadors solidaris que s'aplica a la ciutat per garantir que les famílies que pateixen situacions més complicades gaudeixin d'un límit d'aigua. Així mateix, la companyia municipal ofereix bonificacions segons els ingressos i fraccionaments per facilitar el pagament, amb la finalitat que ningú a Vilanova i la Geltrú es quedi sense aigua.

Lloveras va manifestar també que amb el pas d'aforament a comptador s'ha notat una disminució important en la despesa d'aigua, a la qual s'ha afegit una major conscienciació per un consum responsable, apreciada a tot el país després de la sequera del 2007. A Vilanova i la Geltrú el 2001 es consumien 6'23 hm3 d'aigua, mentre que al 2014 n'eren 4'42.

D'altra banda, Neus Lloveras va explicar que el servei de l'aigua de Vilanova i la Geltrú és un dels més eficients del país quant al rendiment de la xarxa, que es troba en el 80,34%. Això significa que de cada 100 litres que circulen per la xarxa se n'aprofiten més de 80, una dada que és possible gràcies a un manteniment acurat de la infraestructura i el tractament de les fuites. La mitjana del rendiment de la xarxa a Catalunya és del voltant del 75%.

Aigua per beure


També van participar a la tertúlia Jordi Agustí, director general de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), Antoni Guil, alcalde de Montmeló, Alfredo Gutiérrez, director general d'Aigües Ter Llobregat (ATLL) i Abel Mariné, catedràtic emèrit de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona. Entre d'altres, es va concloure que l'aigua que es distribueix a l'àrea del Ter-Llobregat és d'una alta qualitat i que és apta per beure directament de l'aixeta, ja que supera controls sanitaris constants i a més a més és rica en nutrients com el calci i el magnesi.

Els dos representants municipals van ser crítics amb l'increment del preu del subministrament els darrers anys, a causa de les inversions realitzades després de la sequera. Per part de l'ACA i ATLL es va explicar que l'objectiu és garantir la qualitat i la quantitat de l'abastament de manera permanent. En cas que es reproduís una situació de dèficit com la del 2007, en aquests moments es podria afrontar amb menys dificultats.

El diumenge 11 d'octubre La Vanguardia publicarà un reportatge amb el contingut de la tertúlia al suplement "Diners".
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00