Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

09/08/2012

La Festa Major de la Geltrú ja és a punt

Gegants de la Geltrú Gegants de la Geltrú

Isidre Cunill serà l'encarregat aquesta tarda de fer la lectura del pregó

Aquest vespre, a partir de les 19.30 h, se celebrarà el tradicional pregó de Festa Major de la Geltrú. El pati del Castell de la Geltrú acollirà aquest acte d'inici de la festa gran que té enguany com a pregoner l'escriptor geltrunenc Isidre Cunill.

Prèviament al pregó de Festa Major, a partir de les 19h, des de la plaça de l'Assumpció es farà el tradicional llançament dels 12 morterets i repic de campanes. A continuació es farà una cercavila per anar a recollir el pregoner a casa seva i acompanyar-lo al Castell de la Geltrú.

Des d'avui i fins al dia 16 d'agost, els carrers i places de la Geltrú acolliran un bon nombre d'activitats diverses, entre les que destaca el 40è aniversari dels Gegants de la Geltrú, l'Ulderich i la Guisla, el dia 12.

Com sempre, hi haurà el Ban de Festa Major, el dia 10, amb el seguici medieval, la Tronada infernal o la Cercavila dels sentits. El dia 11 hi haurà el Tomb de foc i la planta prèvia de les bèsties participants. La música del Cabaret Misèria, el dia 13, o els tradicionals Sopars a la fresca del dia 14. Per al dia de Santa Maria les matinades despertaran geltrunencs i geltrunenques. L'Ofici solemne, la Cercavila de l'Espígol o el Vermurt-concert, seran altres actes d'aquest dia.


Consulteu la programació.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00