Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

26/02/2014

Actuacions del Pla Local de Seguretat Viària per reduir la sinistralitat

Aquest pas de vianants, un punt amb sinistralitat, es podrà creuar ara en dos temps   Aquest pas de vianants, un punt amb sinistralitat, es podrà creuar ara en dos temps

Aquesta setmana s'ha instal·lat balises al pas de vianants del carrer de Josep Coroleu a l'alçada del carrer del Pelegrí Ballester. L'objectiu és garantir la seguretat dels vianants

L'Ajuntament de VNG, d'acord amb el Pla Local de Seguretat Viària, treballa amb l'objectiu de reduir la sinistralitat en la zona urbana. És per això que està duent a terme un seguit d'actuacions orientades a la disminució de l'accidentalitat associada als usuaris més febles en la xarxa viària.

De moment en els darrers 8 mesos s'han realitzat una cinquantena d'actuacions amb l'objectiu de millorar la visibilitat en interseccions detectades pel Pla com a punts amb més sinistralitat. Així, s'evita l'estacionament de cotxes o la ubicació de contenidors d'escombraries propers als passos de vianants, i en el seu lloc es col·loquen estacionaments de motocicletes, que faciliten i milloren la visibilitat de vianants i conductors. Amb el mateix objectiu, s'han traslladat parades d'autobús d'una banda a l'altra de la mateixa cruïlla; s'han retirat i traslladat elements de mobiliari urbà com plafons publicitaris, bústies de correus o jardineres; i s'han traslladat zones de càrrega i descàrrega que dificultaven la visibilitat de passos de vianants.

A més, s'han adequat temps semafòrics i s'han anat ajustant les fases amb la finalitat d'ordenar el trànsit en interseccions complicades amb molt de trànsit per minimitzar el temps d'espera de vianants i conductors. També s'han reubicat senyals verticals que per la seva situació no disposaven de suficient visibilitat, i s'han reforçat amb senyalització horitzontal en les cruïlles amb més sinistralitat.

També s'han creat itineraris més segurs per a vianants, com l'actuació que aquest mateix dimarts s'ha fet al pas de vianants del carrer de Josep Coroleu, a l'alçada del carrer de Pelegrí Ballester, on s'ha ubicat balises flexibles per crear un illots físics que, a banda de tenir un efecte reductor de la velocitat dels vehicles, ressalten el pas de vianants i els permeten creuar el pas amb més seguretat, podent-ho fer en dos temps.

El treball transversal que s'està fent des de la regidoria de Mobilitat, els agents de barri de la Policia Local i l'equip de senyalització de la Unitat de Serveis Municipals té un cost econòmic molt baix. Tot i que el Pla de Seguretat aporta algunes mesures que impliquen grans despeses, també aporta mesures molt econòmiques, que són les que de moment s'estan implantant per millorar la seguretat viària en zona urbana.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00