Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

26/06/2015

Aquest estiu torna la campanya contra la vulnerabilitat alimentària

Un dels objectius és garantir l'accés a aliments frescos, com ja es fa a l'Economat    Un dels objectius és garantir l'accés a aliments frescos, com ja es fa a l'Economat

800 nens i nenes de Vilanova i la Geltrú rebran aliments frescos durant el període de vacances escolars. Un total de 1.500 infants de la comarca es beneficiaran de la campanya que coordina el Consell Comarcal

El Consell Comarcal del Garraf, els sis ajuntaments de la comarca, Càritas i Creu Roja, tornen a organitzar conjuntament una campanya de suport alimentari per a infants i joves amb l'objectiu de garantir-los una alimentació saludable durant l'estiu.

Entre l'1 de juliol i el 15 de setembre 1.500 nens i nenes de la comarca rebran aliments frescos com carn, peix, làctics, fruites i verdures. En el cas de Vilanova se'n beneficiaran uns 800 infants.

La campanya funciona de manera similar a l'estiu passat: les famílies de Vilanova i la Geltrú que es troben en situació de vulnerabilitat alimentària, moltes de les quals són usuàries de l'Economat, podran ampliar la seva cistella amb productes frescos com carn, peix, làctics, fruites i verdures, mitjançant els vals d'una cadena de supermercats catalana.
La campanya va dirigida a famílies amb fills i filles menors d'edat en possible situació de vulnerabilitat alimentària, a infants de famílies valorades amb dificultats socials pels equips de Serveis Socials, Caritas i Creu Roja; i a infants de famílies on s'han hagut de gestionar ajuts de suport en l'alimentació.

El cost total de la campanya és de 90.000 euros, 60 mil dels quals es destinen a la capital del Garraf. L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú hi aporta 40 mil euros, 25 mil dels quals provenen de la Fundació "La Caixa", que per segon any ha fet una donació a l'Ajuntament per projectes relacionats amb la vulnerabilitat alimentària dels infants, com el suport als menjadors d'alguns casals d'estiu que acullen menors amb mancances alimentàries.

(Notícia relacionada)

El Consell Comarcal del Garraf aporta els altres 20 mil euros, i per acabar de finançar la campanya a nivell comarcal, la Diputació de Barcelona aporta 20 mil euros, i 10 mil l'Ajuntament de Cubelles.

La primera campanya comarcal d'aquestes característiques es va realitzar l'any 2013 per iniciativa del Consell Comarcal del Garraf i arran de l'alerta del Departament d'Ensenyament i el Departament de Benestar i Família sobre les dificultats alimentàries que podien tenir algunes famílies de Catalunya durant els períodes de vacances, pel fet que beques menjador només cobreixen els períodes escolars.

A banda d'aquesta campanya contra la vulnerabilitat alimentària que es fa conjuntament amb el Consell Comarcal, els Serveis Socials municipals destinen una partida econòmica de 8.000 euros al projecte La Mensa del Cor, per augmentar el número de nens i nenes becats als menjadors dels casals d'estiu aquest mes de juliol. Fins ara La Mensa del Cor atén 40 infants, i amb aquests 8 mil euros en podrà atendre 50 més.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00