Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

17/11/2015

L'Escola de Música celebra Santa Cecília

L'Escola homenatja la patrona dels músics amb diversos concerts  L'Escola homenatja la patrona dels músics amb diversos concerts

La cercavila de la Banda de Música recollint els nous membres ja s'ha convertit en tradició

Diumenge 22 de novembre és la festivitat de Santa Cecília, patrona dels músics. I, com cada any, l'Escola Conservatori de Música Mestre Montserrat ho celebra amb diferents activitats i concerts.
Dissabte 21 a les 11 del matí, com ja va sent tradició, la Banda de Música de l'Escola, que estarà dirigida per Juan Rodríguez, anirà recollint els nous membres de la Banda tot fent una cercavila pels carrers de la ciutat.
A les set de la tarda, a l'Auditori Eduard Toldrà, la Banda farà el tradicional concert de Santa Cecília, amb la col·laboració de la Banda Infantil de l'Escola dirigida per Miquel Bagó.

La celebració continuarà dimarts 24 al matí. L'Escola organitza un seguit de petits concerts a càrrec dels seus alumnes, dirigits als alumnes de les escoles de primària de la ciutat, donant a conèixer d'aquesta manera tant els diferents instruments que s'imparteixen, com els diferents espais de l'Escola-Conservatori.
El mateix dimarts a la tarda, seguint amb la mateixa filosofia del matí, s'organitzen concerts oberts a tots els alumnes de l'escola i a la ciutadania en general. Els grups que intervindran són una col·lectiva de flautes travesseres d'elemental acompanyades d'un contrabaix, una col·lectiva de flautes de Grau Professional, un conjunt de guitarres i la Big Band.
En el marc d'aquests concerts de la tarda es presentarà la nova Orquestra Infantil de l'Escola, dirigida per Daniel Gil, que oferirà també una actuació.

Alumnes seleccionats per a la JONC
D'altra banda, l'ECMMM està d'enhorabona, perquè diversos alumnes de l'Escola Conservatori de Música Mestre Montserrat de Vilanova i la Geltrú han estat seleccionats en les proves realitzades recentment per la JONC (Jove Orquestra Nacional de Catalunya).
La violoncel·lista Carlota Corbella ha estat seleccionada com a membre titular de la JONC. I Carla Laguna (viola), Clara Armengol (oboè) i les violinistes Maria Ausejo, Laia Garcia, Núria Giralt i Marina Matilla han estat seleccionades com a reserves de la JONC alevins.
Més informació a http://www.jonc.cat/

Subvencions per a les escoles de música
La Generalitat de Catalunya ha atorgat una subvenció de 45.433,89€ per a l'Escola de Música per a aquest 2015, després d'uns anys en que no oferia subvencions a les escoles de música i les escoles bressol. La manca de subvencions els darrers cursos ha fet que l'Ajuntament hagi hagut d'assumir una part del cost d'aquests serveis, perquè no fossin les famílies les que haguessin d'incrementar sensiblement la despesa.
Segons explica la regidora de Cultura i escoles municipals, Teresa Llorens, “L'Ajuntament és l'administració més propera als ciutadans, i aquesta administració local sent la necessitat de seguir oferint aquest servei de qualitat a la nostra ciutat, perquè valora prioritària la formació artística del jovent de Vilanova i la Geltrú. La nostra escola de música fa un gran paper en la formació, ofereix continuïtat amb els estudis de conservatori, i dóna els seus fruits, ja que són diversos els joves que continuen els estudis a l'ESMUC, o que toquen en diverses orquestres del país”.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00