Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

21/04/2016

Programació del CUM en el marc de la fira Blau-Verd de VNG

La programació inclou conferències de caire biològic i científic. Una d'aquestes se centrarà en l'activitat del submarí ICTINEU 3 en l'àmbit de l'arqueologia i la biologia submarina

Del 28 d'abril al 6 de maig, l'auditori de Neàpolis acollirà la programació del Campus Universitari de la Mediterrània amb motiu de la celebració a Vilanova i la Geltrú de la fira Blau-Verd els dies 7 i 8 de maig d'enguany. La programació que impulsa la Regidoria d'Innovació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú aborda qüestions d'àmbit científic i tecnològic amb el rerefons del mar i el medi ambient, que són l'eix central de la fira Blau-Verd.

La programació s'iniciarà dijous 28 d'abril amb la conferència ‘La riquesa ornitològica d'aus marines a VNG' a càrrec de Vittorio Pedrocchi, doctor en Ciències Biològiques per la UB. La proposta acadèmica que presentarà tindrà com a element destacat les més de 25 espècies d'ocells marins, dels quals els més habituals són les gavines i els gavians.

Destaca d'aquesta programació del CUM la conferència ‘Capacitats del submarí científic ICTINEU 3 homologat per a 1.000 metres i resultat de les primeres campanyes', a càrrec de Carme Parareda, enginyera en Topografia, cofundadora i administradora d'ICTINEU Submarins SL i Pere Forés, dissenyador industrial i cofundador de l'Institut Ictineu Centre Català de Recerca Submarina, els quals donaran a conèixer les primeres descobertes i actuacions d'aquest submarí, dissenyat i construït en la seva totalitat a Catalunya, en l'àmbit de l'arqueologia i la biologia marina. L'ICTINEU 3 és un submarí civil destinat a ús científic i tècnic inspirat en els submarins Ictíneo I i Ictíneo II creats per Narcís Monturiol al segle XIX.

Dimarts 3 de maig s'impartirà la conferència ‘Les balenes com a indicadors de la riquesa de les Costes del Garraf' a càrrec d'Eduard Degollada, Doctor en Veterinària i president de l'Associació EDMAKTUB i divendres 6 de maig, a les portes d'inaugurar la fira Blau-Verd, se celebrarà la conferència ‘Energies renovables marines. Del vent a l'Onatge', a càrrec de Daniel González, doctor Enginyer de Camins, Canals i Ports i sots-director de Gestió del Laboratori d'Enginyeria Marítima de la UPC.

Totes les conferències es realitzaran a l'auditori de Neàpolis de les 18 a les 20h, són gratuïtes però cal fer inscripció prèvia al web campusmed.net o bé al telèfon 93 814 04 40 (ext. 7304).

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00