Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

28/05/2014

Se celebra la I Jornada del Dia Internacional per la Salut de la Dona

I Jornada del Dia Internacional per la Salut de la Dona I Jornada del Dia Internacional per la Salut de la Dona

La trobada estava dirigida bàsicament a dones del Cos de Mossos d'Esquadra, Policia Local i cos administratiu de la Regió Metropolitana Sud

Amb motiu del Dia Internacional d'Acció per la Salut de la Dona que es commemora el 28 de maig, ahir al matí es va celebrar a la sala d'actes de l'EPSEVG de la nostra ciutat una jornada informativa dirigida a dones del Cos de Mossos d'Esquadra, Policia Local i cos administratiu de la Regió Metropolitana Sud. L'objectiu era oferir eines en la prevenció de la salut de les dones.

L'organització anava a càrrec de la Policia de la Generalitat – Mossos d'Esquadra de la Regió Policial Metropolitana Sud i l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Va inaugurar la sessió informativa la inspectora Rosa M. Gubianes, cap de l'ABP Garraf, qui va donar la benvinguda a les assistents i va presentar el programa preparat per a la jornada. Seguidament va intervenir Núria Aymerich, directora de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, qui va lloar el col·lectiu i la tasca que fa des del coneixement directe de les situacions que es generen en la nostra societat i que afecten directament la salut de les dones, tant la seva pròpia com les de la ciutadania. Aymerich va valorar molt positivament la iniciativa de la jornada que neix per commemorar aquest dia internacional. Finalment va intervenir Francesc X. Sánchez, tercer tinent d'Alcaldia i regidor de Salut, Convivència, Equitat i Seguretat i Protecció Ciutadana, qui va agrair la tasca que fan aquests cossos de seguretat garantint les nostres llibertats. "Són la primera línia d'atenció a la ciutadania. Moltes vegades són qui detecten les problemàtiques que després tractem des de l'Administració".

L'alcaldessa de la ciutat va ser l'encarregada de cloure la jornada. Neus Loveras va felicitar que s'organitzin iniciatives de formació des de la Regió Sud dels Mossos d'Esquadra i va ressaltar l'interès d'aquesta celebrada ahir. "És un avenç en l'atenció mèdica i sanitària el fet que cada vegada hi hagi una major sensibilitat segons el gènere del pacient, això permet fer diagnòstics més acurats i tractaments més específics i per tant millorar la qualitat del servei. A les dones dels cossos de seguretat, la cura de la salut us interessa des d'un punt de vista personal, però també des d'un punt de vista de la vostra tasca professional".

El programa va comptar amb la participació de l'endocrina Carme Valls, qui va parlar de "Dones i salut". Posteriorment va intervenir Patrícia Coma, responsable de relacions externes i organització del futbol femení del RCD Espanyol, qui va parlar de "Dones i esport". La darrera xerrada va anar a càrrec de la doctora Candela Calle, directora general de l'Institut Català d'Oncologia (ICO), qui va tractar el tema de "Dones i prevenció".
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00