Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

17/02/2014

La Taula de Turisme i Comerç valora positivament la presència a FITUR

El regidor de turisme, Gerard Figueras, proposa que la Taula acabi esdevenint un Consell Assessor

Les antigues dependències de la delegació de Vilanova i la Geltrú de la Cambra de Comerç a la rambla Principal, van ser l'escenari que divendres va acollir una nova edició de la Taula de Turisme i Comerç que va estar presidida pel regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Gerard Figueras. La trobada, que va ser força multitudinària, va comptar amb la presència de representants de l'Estació Nàutica, Viu Comerç, Vilanova Centre, Museu del Ferrocarril, Gremi d'Hoteleria i Restauració, Menja't Vilanova, Cambra de Comerç, a més de regidors i representants del PSC i d'ICV, així com tècnics de les regidories de Cultura, Promoció Econòmica i Comunicació.

Gerard Figueras, a la presentació inicial, va afirmar que enguany se seguirien les línies ja marcades al llarg dels anys anteriors, amb la previsió d'assistir a fires com el Saló Internacional de Turisme de Catalunya (SITC) a més de les ja habituals de Vilafranca del Penedès, Igualada, Manresa i Solsona. La participació a aquestes darreres fires es farà a través de l'estand conjunt que ja fa un parell d'anys es va estrenar a la Fira de Novembre de Vilanova i la Geltrú amb la voluntat de promocionar les ciutats de l'Eix Diagonal. Figueras també va proposar que els membres de la Taula estudiessin la conveniència d'evolucionar cap a un òrgan consultiu tipus Consell Assessor on es pugui avançar cap a iniciatives que sumin les sinèrgies generades des del sector públic i provat.

Tant el regidor com els representants de l'Estació Nàutica van valorar molt positivament la presència de Vilanova i la Geltrú la fira internacional de turisme de FITUR que es va celebrar a Madrid a finals del mes passat. La Fira va servir per posar-se en contacte amb grups hotelers que podrien estar interessants en construir un establiment a Vilanova i la Geltrú; així com amb diversos touroperadors, i amb representant de l'Agència catalana de turisme per tal que Vilanova i la Geltrú obtingui la certificació de Destinació de Turisme Familiar (DTF).

Entre d'altres temes a la taula de Turisme i Comerç també es va parlar de crear un nou punt de serveis de ciutats a l'Estació de RENFE, concretament al local que ocupava el quiosc. També es va posar la llavor per crear una targeta de fidelització del consum a la ciutat que va llançar ViU Comerç amb la voluntat que s'afegeixin més sectors de la vila com l'hoteleria, la restauració, o la cultura.

Al llarg de la Taula de Turisme i Comerç també es van tractar temes com la que podria ser la nova plaça del Port. Un nou punt d'informació a la ciutat aprofitant la caseta mòbil, l'arribada de la Volta a Catalunya el pròxim dissabte 29 de març; la nova llei d'horaris comercials o la segona edició de la campanya de la Gamba de Vilanova
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00