Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

11/03/2014

S'inaugura l'exposició 'Mirades en diàleg'

'Mirades en diàleg', fins al 3 d'abril al CC La Geltrú 'Mirades en diàleg', fins al 3 d'abril al CC La Geltrú

La mostra, que tracta sobre la diversitat de creences i conviccions presents a casa nostra, es podrà veure del 14 de març al 3 d'abril al Centre Cívic la Geltrú

Aquest divendres 14 de març, a les 18.30 h, s'inaugura al Centre Cívic la Geltrú, l'exposició Mirades en diàleg, una mostra que tracta sobre la diversitat de creences i conviccions presents a casa nostra i que ens mostrarà els desafiaments i les possibilitats que generen, així com els beneficis del diàleg interreligiós i la mediació interreligiosa per a la prevenció i la transformació de conflictes.

Per introduir l'exposició el professor Francesc Torradeflot, president de l'Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós, doctor en teologia, llicenciat en història de les religions i filosofia, presentarà la diversitat de creences i conviccions presents a casa nostra i mostrarà els desafiaments i les possibilitats que generen, així com els beneficis del diàleg interreligiós i la mediació interreligiosa per a la prevenció i transformació de conflictes.

Per tal d'afavorir la cohesió social, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú té, entre d'altres objectius, el de promoure el coneixement de les diferents opcions davant del fet religiós des de la laïcitat i el respecte a la diferència.

VNG Plural, programa de gestió de la diversitat religiosa i cultural a la ciutat, ha realitzat accions per visibilitzar la diversitat existent a la ciutat en aquest àmbit, i és en aquest marc que es presenta aquesta exposició de l'Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós (AUDIR). Mirades en diàleg pretén donar a conèixer uns apunts bàsics de cada tradició religiosa i del pensament no religiós amb la voluntat de promoure l'empatia i el respecte envers aquelles persones que tenen unes creences diferents de les pròpies. Així mateix, vol servir per presentar el diàleg interreligiós, una realitat poc coneguda però cada vegada més estesa i diversa.

Vilanova i la Geltrú compta amb una gran diversitats de creences i religions:Església Catòlica, Esglésies Evangèliques (Església Evangèlica Peniel, Església Evangèlica Baptista, Església Evangèlica Romana Emanuel, Església Evangèlica Filadelfia, Església Cristiana del Garraf, Església Cristo Reina), Església Ortodoxa, Fe Baha'i, Mesquita Al Furkan i Testimonis Cristians de Jehovà.

L'exposició Mirades en diàleg es podrà veure al Centre Cívic la Geltrú fins al 3 d'abril.


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00