Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

11/10/2012

Neus Lloveras destaca el paper estratègic de la UPC per a Vilanova i la Geltrú

L'acte va comptar amb interpretacions musicals de l'Escola-Conservatori Municipal Mestre Montserrat L'acte va comptar amb interpretacions musicals de l'Escola-Conservatori Municipal Mestre Montserrat

Ahir el migdia es va inaugurar el curs acadèmic 2012-2013, amb 1.300 estudiants inscrits

En un acte presidit pel director de l'Escola Universitària Politècnica d'Enginyeria (EPSEVG), Frederic Vilà, l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, va ressaltar ahir el paper estratègic de la universitat a la ciutat. Segons l'alcaldessa, l'estreta vinculació és històrica: "Vilanova i la Geltrú és la ciutat que és gràcies a l'existència des de fa més de cent anys d'aquesta escola", tot i que defensa que "a l'actualitat la seva presència encara és més important, perquè gairebé la totalitat de projectes estratègics de Vilanova i la Geltrú van vinculats amb la Universitat".

En aquest sentit, Neus Lloveras es va referir a la moció aprovada per unanimitat en el Ple municipal dilluns passat, de suport a la universitat vilanovina. "És un acte simbòlic de reivindicació -va dir-, que va en la línia del que treballarem des de l'administració".

El vincle de l'EPSEVG amb el territori també va ser part del discurs de Frederic Vilà: "és una escola més antiga que la pròpia UPC, que va sorgir de la demanda de formació de professionals qualificats, que feia el teixit industrial de la ciutat". El director va encoratjar la comunitat universitària a treballar amb optimisme malgrat les dificultats, valorant aspectes altament positius de l'EPSEVG a l'actualitat, com el bon moment de la recerca, l'alta qualitat docent o la interessant oferta formativa assolida.

L'acte va comptar amb el vicerector de Desenvolupament Institucional de la UPC, José Mariño, i del director adjunt de la Fundació i2Cat, Artur Serra, qui va oferir la ponència Internet i la innovació oberta. Entre el públic que omplia la sala d'actes, es va comptar amb la presència de la regidora d'Educació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Ariadna Llorens, i el regidor de l'oposició Juan Luís Ruiz.

L'acte inaugural del curs va servir per premiar els estudiants amb millors expedients acadèmics del curs 2010-2011 i els guanyadors del concurs de projectes del curs 2011-2012. L'Escola-Conservatori Municipal Mestre Montserrat va interpretar petites peces musicals durant l'acte.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00