Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

25/02/2015

Celebració del Dia de la Dona al Museu Balaguer

Els visitants podran fer un recorregut auto-guiat durant tota la setmana, i diumenge 8 de març es farà una visita comentada sobre la imatge de la dona a la pintura

Dins dels actes de celebració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, el Museu Víctor Balaguer ofereix dues propostes. D'una banda, una visita comentada, fent un recorregut pels diferents moviments artístics que formen part de la col·lecció permanent del museu, fixant-se especialment en la representació de la dona a l'art. Un recorregut que reflecteix l'evolució del paper de la dona a la societat, i que es farà el mateix diumenge 8 de març a les 12 h. És una visita gratuïta que requereix reserva prèvia al telèfon 93 815 42 02 o bé a informacio@victorbalaguer.cat.

La visita fa un recorregut per la imatge de la dona a la pintura del Romanticisme fins al Noucentisme. Aquest va ser un període de canvis importants per a la dona, ja que va ser convuls políticament i socialment. Esdeveniments com la revolució industrial van generar tot un seguit de transformacions a la societat, que afectaren la concepció que es tenia de la dona fins aquell moment. De fet, el tema de la dona esdevingué motiu d'un gran debat a tots els nivells: científic, filosòfic, sexual, etc.
A través d'una visita centrada en la col·lecció de pintura del Museu, es proposa descobrir els diferents arquetipus femenins que es presenten des de finals del segle XIX fins als inicis del segle XX, en la seva representació plàstica: la dona tradicional, la dama elegant, la femme fatale,...

L'art, com a reflex d'aquesta societat en constant evolució, ofereix en aquesta època imatges molt diverses de la feminitat, de vegades fins i tot contradictòries, però que no deixen de ser un mirall sobre les diferents concepcions existents sobre el gènere femení.

La segona proposta del Museu Víctor Balaguer és un recorregut auto-guiat. Durant tota la setmana del 8 de març, des de dimarts 2 fins diumenge 8, el museu ofereix als visitants que ho vulguin la oportunitat de seguir un recorregut auto-guiat sobre la imatge de la dona a les obres del museu, amb l'ajuda d'un díptic, i senyalització a les diferents obres que mostren aquests estereotips femenins al llarg de les sales del museu.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00