Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

19/07/2016

Un pas més en la sensibilització contra la violència masclista

El conveni es va signar aquest dilluns     El conveni es va signar aquest dilluns

L'Ajuntament de VNG i l'Associació de Dones La Frontissa signen un conveni per promoure la sensibilització ciutadana

La regidora de Cultura, Convivència i Equitat de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Teresa Llorens; i la presidenta de La Frontissa, Rosa Soler, en representació del col·lectiu Casal de Dones de VNG, han signat un conveni de col·laboració per a la sensibilització ciutadana al voltant de la violència masclista.

L'Associació de dones La Frontissa treballa per la promoció de les dones en tots els àmbits, i duu a terme diferents accions de sensibilització i acompanyament en situacions de violència masclista.
Davant del gran nombre d'assassinats que hi ha cada any per violència masclista (a l'estat espanyol hi va haver 109 feminicidis l'any 2015), La Frontissa, en representació del Casal de Dones de la ciutat, ha sol·licitat a l'Ajuntament disposar d'un espai de difusió en un costat de la porta de l'edifici consistorial per tal de donar a conèixer el nivell de feminicidis, amb l'objectiu que dia a dia hi hagi una major sensibilització per part de tota la ciutadania.

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú reconeix la importància d'aquesta situació i de la necessitat de prendre consciència que aquest no és un problema individual, sinó de responsabilitat col·lectiva. Per això tira endavant diferents serveis, programes i recursos destinats a promoure l'equitat de gènere i eradicar la violència masclista.

El Pla d'actuació municipal (PAM) 2015 – 2019, en l'eix Igualtat d'oportunitats i cohesió social, preveu endegar una campanya de sensibilització ciutadana a voltant de la violència masclista, amb l'objectiu de fer de la convivència i les polítiques d'igualtat de gènere eixos de la cohesió social a la ciutat.

Per això es considera important i necessari treballar conjuntament amb les entitats de la ciutat amb l'objectiu d'eradicar la violència masclista. És per tot plegat que s'ha signat aquest conveni de col·laboració pel que fa a la gestió d'un espai de difusió.Finestra Ajuntament p
Aquest espai es troba a la plaça de la Vila, sota les voltes, al costat de la porta de l'Ajuntament.
L'Associació de dones La Frontissa, en representació del Casal de Dones de Vilanova i la Geltrú, farà la gestió d'aquest espai de difusió amb l'objectiu de donar a conèixer l'estat dels feminicidis al país.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00