Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

26/11/2011

El Museu del Ferrocarril de Catalunya lliura els premis 'Camins de Ferro a Vilanova'

Un instant del lliurament de premis  Un instant del lliurament de premis

Carles Campuzano i l'empresa Elipsos Internacional han rebut el guardó, que enguany celebra la seva XI edició

El Museu del Ferrocarril de Catalunya ha lliurat, aquest matí a les seves instal·lacions, els premis Camins de Ferro a Vilanova, que tenen com a objectiu reconèixer públicament la tasca desinteressada de totes aquelles institucions, empreses o persones físiques que col·laboren activament en la potenciació del museu i del patrimoni industrial ferroviari que custodia.

El diputat Carles Campuzano ha rebut el premi en la categoria individual per la seva contribució a la potenciació del museu des del Congrés. Campuzano ha agraït la distinció i ha afirmat que seguirà treballant per donar a conèixer el patrimoni d'un Museu del Ferrocarril de Catalunya que "treballa amb cura i sap crear confiança"

Carles CampuzanoCarles Campuzano

Pel que fa a la categoria d'empresa, el premi ha estat per Elipsos Internacional, una societat que gestiona les relacions ferroviàries en trenhotel entre Espanya i França, Suïssa i Itàlia.

Pilar García, directora del Museu del Ferrocarril de Catalunya, ha destacat que la voluntat de la institució és "donar a conèixer el paper protagonista del ferrocarril a la nostra societat i convertir VNG i el museu en el centre de referència de la cultura ferroviària de Catalunya". En aquest sentit, García ha destacat que tot i la crisi econòmica el museu ha aconseguit augmentar el nombre de visitants i reduir el dèficit, i ha avançat la voluntat de crear un espai Talgo que aculli la col·lecció més important del món. 

Premis Camins de Ferro a VilanovaPilar García amb un representant d'Elipsos Internacional 

L'acte ha comptat amb la presència de Neus Lloveras, alcaldessa de VNG, que ha remarcat la "passió" de tots els treballadors i treballadores del museu per donar a conèixer el seu patrimoni i ha afirmat que "treballarem per aconseguir que VNG sigui la capital del ferrocarril a Catalunya".

Per la seva banda, Jaime Barreiro, director-gerent de la Fundación de los Ferrocarriles Espanyoles, ha destacat el "plus d'implicació" de les persones que formen part del museu per aconseguir grans èxits amb uns recursos limitats.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00