Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

12/07/2013

L'Ajuntament de VNG cedeix l'ús del pavelló Poliesportiu del Garraf per a la celebració del Ramadà

El consistori ha cedit la instal·lació esportiva per a la realització de la primera oració del matí i la darrera de la nit perquè les obres d'adequació de la Mesquita no han finalitzat

La comunitat musulmana de Vilanova i la Geltrú celebra, des de dimecres i fins el proper 9 d'agost, el Ramadà. Es tracta d'una tradició sagrada per a les persones musulmanes, ja que és el mes durant el qual l'Alcorà va ser revelat al profeta Mahoma. 

Enguany estava previst que la comunitat musulmana celebrés el Ramadà a la Mesquita Al Furkan de Vilanova i la Geltrú, adquirida recentment. Degut a que les obres necessàries per adequar-la com a espai de culte no s'han pogut finalitzar a temps, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha establert una col·laboració amb l'associació cedint l'ús del pavelló Poliesportiu del Garraf per a la realització de la primera oració del matí i la darrera de la nit.

El Ramadà és un dels cinc pilars de l'Islam. Al llarg d'aquest mes, igual que durant la resta de l'any, les persones practicants d'aquesta religió acostumen a participar en cinc oracions diàries a la mesquita. Durant el Ramadà les persones musulmanes (excepte els malalts, les dones embarassades o que alleten, la canalla, les persones grans o qualsevol a qui aquest dejuni pugui perjudicar la seva salut) no ingereixen res des de l'alba fins la posta de sol. Cada vespre, la ruptura diària del dejuni acostuma a tenir caràcter festiu sent motiu de reunions familiars i de lectures compartides de l'Alcorà.

La celebració finalitza amb l'Id al-fitr, la festa de la ruptura del dejuni que comença el primer dia del mes següent i que és ocasió de grans festivitats. 
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00